Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


torsdag 24 oktober 2013

Vad är ett bra lån:

Tänka på när du ska låna pengar:
Att låna pengar är ibland en nödvändighet för att kunna köpa olika saker som behövs till hushållet eller familjen. Hus och bil är nästintill självklarheter att låna till eftersom det är dyra affärer där man ofta behöver sprida kostnaden över många år. I sådana fall lånar man pengar för att få direkt tillgång till huset eller bilen istället för att spara undan pengar under lång tid. Hus och billån är acceptabla lån så länge man har en ekonomi som klarar av de kostnader som uppkommer i samband med lån.
Andra vanliga typer av lån är så kallade snabblån eller privatlån som i grunden är blancolån. Blancolån är lån där du inte lägger in något som säkerhet för det lånade kapitalet. Blancolån gör att du kan låna pengar snabbt, men å andra sidan får du betala ett högre pris för ditt lån. Avsaknaden av säkerhet gör att banken måste kompensera sin risk med högre räntor och avgifter.
Betala INTE onödigt mycket för de pengar du lånar. När en bank lånar ut till dig tar de inte samma risk som om de lånar ut till en person med betalningsanmärkningar. Då är det ju rimligt att du ska få bättre lånevillkor, eller hur.
Det viktigaste när du ska låna pengar är att inte stressa fram lånet. Titta noga på faktorer som: Ränta, Återbetalningstid, Möjlighet att lägga in säkerhet, & Avgifter.
Dessa faktorer påverkar alla kostnaden för ditt lån. Det är viktigt att hålla nere räntan, vilket du effektivt gör genom att lägga in en säkerhet (pant) för de pengar du lånar. Avgifterna kan många gånger vara stora i förhållande till summan du lånar. Gör en bedömning för de pengar du får låna samt hur lång löptiden är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar