Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


söndag 14 april 2013

Enkla tipsen så slipper du pensionsångesten!

Så här får du ett rikt liv som pensionär : sluta pensionsspara! De flesta svenskar kommer att ha ett tillräckligt pensionskapital när de fyller 65 år men pensionsbranschens budskap är att pensionen inte kommer att räcka till det liv som du vill leva som pensionär. De har också med konstiga förkortningar, facktermer och obegripliga årsbesked lyckats skapa ett totalt kaos i pensionsfrågorna. Pensionsbranschen har lyckats försvåra något som egentligen inte borde vara så svårt. Man vill få oss att öka vårt pensionssparande när det egentligen är så att om man sparar regelbundet utan hjälp av pensionsförsäkringar så får man mycket högre avkastning. Per H Börjesson vill inspirera, framför allt unga, att engagera sig i dessa frågor då det är det kapital som de flesta ska leva ytterligare 20 år på efter sin pension. I boken presenteras tre "sparbössor" som tipsar och förklarar hur du på bästa sätt får ett rikt liv som pensionär. Per H Börjesson menar att man egentligen inte ska "gå i pension" utan se pensionsåren som "en ny typ av karriär". Men, samtidigt som lycka inte har så mycket med pengar att göra, kan ett bra pensionskapital ge oss möjlighet att disponera vår pensionstid så som vi själva önskar. Det här är Per H Börjessons tredje bok. De tidigare succéböckerna.
Så här kan alla svenskar bli miljonärer" och "Så här blev Warren Buffett världens rikaste person" har sålts i över 100 000 exemplar. Per H Börjesson, har gått från att vara en aktieamatör till börsexpert. Han har vid ett flertal tillfällen stuckit ut hakan i media då han upprörs över finansbranschens agerande gentemot sina kunder. Han är sedan 1986 VD och huvudägare i Investment AB Spiltan och har bred erfarenhet från familjeföretag, onoterade aktier och kapitalförvaltning. Per Håkan är utbildad civilingenjör från LiTH och har en MBA-examen från Columbia University. Läs boken och följ de enkla tipsen så slipper du pensionsångesten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar