Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


tisdag 23 april 2013

Danska läkemedelsjätten Lundbecks:

Danska läkemedelsjätten Lundbecks lanserar i veckan Selincro i flera europeiska länder. Läkemedlet bidrar till att minska alkoholkonsumtionen hos personer som dricker för mycket. Den opioidmodulerande effekten som uppnås med Selincro hjälper till att återställa balansen i hjärnans motivationssystem, vilket i sin tur minskar lusten att dricka alkohol. Läkemedlet har också en del biverkningar. De vanligaste är illamående, sömnsvårigheter, yrsel och huvudvärk.
Selincro ges till personer med alkoholberoende som vill reducera sitt intag. Definitionen av riskbruk är vuxna som intar mer än 60 gram alkohol (män) eller 40 gram alkohol (kvinnor) per dag.
- Det motsvarar sex centiliter 100-procentig alkohol. Det i sin tur motsvarar cirka en halv flaska vin per dag för män och en tredjedels flaska för kvinnor.
Enligt Sydbank finns det mellan 16 och 23 miljoner européer med alkoholproblem. I Sverige uppskattar Lundbeck att andelen alkoholberoende uppgår till 8 procent av befolkningen, cirka 800 000 personer. Analysfirman Jefferies analytiker räknar med att Selincro i bästa fall kan nå en försäljning på nära 2 miljarder kronor per år.
Selincro lanseras enligt Björn Velin i Sverige när Lundbeck har fått godkännande för subventionering från TLV (Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket). Förhoppningen är att det ska ske någon gång under hösten 2013.
Lundbeck är ett av Danmarks största börsbolag med ett börsvärde på närmare 24,5 miljarder svenska kronor. Bolaget har inriktat sig på produkter för det centrala nervsystemet. Lunbecks mest kända läkemedel är Cipralex som används mot depression och Ebixa som används mot Alzheimers sjukdom.
Den 27 mars i år presenterade Lundbeck-koncernen ett samarbetsavtal med japanska Otsuka om att utveckla en ny substans för behandling av Alzheimers sjukdom. Avtalet gav Lundbeck närmare en miljard kronor i en första betalning. Om försäljningsmålen uppnås kan det bli ytterligare 4,4 miljarder kronor.
Enligt Läkemedelsvärlden:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar