Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


torsdag 10 juli 2014

Omställning till hållbar luft & ekonomi:

Man får ofta höra att finanssektorn blivit ett enormt kasino där spekulativt beteende premieras över långsiktighet. Men det finns många exempel som påvisar finansiell nytta i ansvarsfulla och hållbara investeringar.
Jag är övertygad om att riskvilligt kapital finns tillgängligt för den här typen av investeringar, men bolagen måste bli bättre på att påvisa den finansiella nyttan med omställning till hållbar ekonomi.

För några år sedan publicerade Mercer en rapport där man jämfört alla akademiska studier som försökt länka hållbarhet och avkastning, och man fann att 20 av 36 studier kunde påvisa ett signifikant positivt samband, medan bara tre visade ett negativt samband.

Det finns fler bra exempel som påvisar den finansiella nyttan i ansvarsfulla och hållbara investeringar, och allteftersom dessa exempel får bredare genomslag kommer mer och mer kapital att flyttas till de här bolagen.

Den amerikanske investeraren Marc Andreessen, som bland annat tidigt stödde Facebook och Twitter, har sagt att kombinationen av miljarder människor i utvecklings länder och deras tillgång till internet och smart phones utgör den mest spännande investeringsmöjligheten just nu kanske någonsin. Tesla och PayPal grundaren Elon Musk storsatsar på solkraft och innovativa finansieringslösningar för förnyelsebar energi.

När den här typen av smart kapital börjar leta efter affärsmodeller som är tillpassade för de globala trenderna inom hållbarhetsområdet, så håller något riktigt spännande på att hända.Det finns gott om investeringsområden som kunde må gott av ytterligare tillskott av institutionellt kapital, och det finns en del strukturella hinder för att nå överallt.

Men när fler mainstream investerare börjar se möjligheterna inom det här området kommer vägen till en mer ansvarsfull finanssektor att ligga öppen. Men den ekonomiska krisen i Europa,  har satt sina spår även inom förnybar energi. Globalt.

Vi vet nog alla hur ljuvligt det kan vara att andas skogsluft en ljummen försommardag eller havsluft en frisk dag på stranden. Och hur föga inspirerande det kan kännas att andas in avgasbemängd luft en dag i stan när bilarna far fram på en dammig huvudgata.

Luften ska vara så ren att människors hälsa samt djur, växter och kulturvärden inte skadas. Det hjälper inte hur mycket pengar vi har om inte luften är ren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar