Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


skapa en budget:

Det finns många fördelar med att skapa en budget. Framförallt handlar det om att du får en bättre kontroll över din privatekonomi med en budget. Du kan planera din ekonomi på ett helt annat sätt än ifall du inte använder dig av en budget. Det här kan du vinna på att skapa en budget för din privatekonomi.

1) Du får en tydlig översikt över dina pengar. Att se vart dina pengar går månad för månad är väldigt avslöjande. Du får en tydlig bild över vart dina surt förvärvade pengar egentligen tar vägen och det innebär också att du får chansen att kunna göra förändringar där du vill och behöver.

2) Du ser dina onödiga utgifter. Med en budget får du också en tydlig bild över vart du slösar bort dina pengar i onödan. Kanske tycker du inte att en tjuga för en latte medan du väntar på bussen är speciellt mycket pengar. Men om du köper en latte om dagen, fem dagar i veckan under hela året, då blir det en hel del pengar som du hade kunnat lägga på annat.

3) Du får bättre ekonomiska vanor. I och med att du arbetar med budgeten får du en bättre koll på din privatekonomi, vilket oftast leder till att du blir mer ekonomisk. Du kanske väljer att införliva ett sparande i din ekonomi eller att du väljer att göra vissa förändringar för att få mer pengar över. Att hålla dig till din budget kan innebära att du tvingas ändra på vissa av dina vanor, både på gott och ont.

4) Du får möjlighet att prioritera det du behöver. Genom att få en tydlig bild över din ekonomi så ser du vart dina pengar egentligen går. Hamnar dina pengar där du vill? Om inte så har du chansen att prioritera om. Går det för mycket pengar till onödiga utgifter och för lite pengar till sparande? Då har du chansen att ändra på detta.

5) Du slipper oroa dig över din ekonomi. Om du har oregelbundna inkomster, lever med små marginaler eller har haft väldigt dålig koll på vart dina pengar egentligen tar vägen så är en budget ett bra redskap för att få koll. Du får en bild över hur din ekonomi ser ut inte bara under den närmaste månaden, utan över hela året, vilket gör att du slipper oroa dig och stressa upp dig över ekonomin på samma sätt längre.

6) Du kan skapa ett sparande. Även om du tidigare inte har haft ett sparande kan du med budgetens hjälp dra in på onödiga utgifter för att få in ett sparande. Om du har ett specifikt mål som du vill spara till kan du lägga in sparandet som en fast del av din privatekonomi.

7) Du ger bra ekonomiska vanor till dina barn. Om du lever i familj så är det minst lika viktigt att skapa en budget som om du är singel. Om du har barn kommer dina ekonomiska vanor säkerligen att överföras på dem och om du har sunda ekonomiska vanor och har full koll på din ekonomi så ökar det chansen att även dina barn får samma sunda vanor.

8) Du kan få mer pengar över. Med en budget får du mer koll på din ekonomi och ser vart du kan spara in för att kunna ha pengar kvar på kontot i slutet av månaden istället för att alltid ha tomt.

Redo att skapa din egen budget nu:   Budgetkoll - Full koll på dina pengar - Budgetprogram ...

Ekonomi-kontrollen:
Hjälp det är tomt i plånboken och det är flera veckor kvar till lön! Alla har vi varit där, och det är något vi aldrig vill uppleva igen.  Självklart kan det kännas lyxigare att handla alla sina saker i märkesaffärer. Men behöver du verkligen det? Duger inte varor med lite sämre kvalitet till mycket lägre priser.

Om du behöver låna pengar för att köpa en konsumtionsvara så ska du alltid fundera en gång till innan du gör inköpet. Det är alltid bättre att köpa saken begagnad än att låna till en ny. Det känns ofta tråkigt än att köpa något på kredit som slits ut före lånet är tillbaka betalat.
Störst på begagnat på nätet är blocket.se och tradera.se. Besök deras hemsidor och leta efter det du söker. Det mesta finns till försäljning på nätet.
Se till att inte bli lurad genom att betala i förskott. Måste du betala i förskott så ring och prata med säljaren. Verkar ett erbjudande för bra för att vara sant så är det ofta det! Bäst är om du köper dina saker av någon i ditt närområde. Du kan då titta på varan innan du betalar. Glömt inte bort att försöka pruta på priserna. 

Exempel på affärer med lågpris profil:

Jet Samma bensin, lägre pris, inga krångliga rabattsystem

Biltema Har det mesta för fritid, byggnation och för bilen. Mycket konkurrenskraftiga priser.

 Ikea Möbler, sanslöst billigt.

Claes Olsson Har det mesta till konkurenskraftiga priser. En del saker som Claes Olsson säljer säljer även Biltema. Biltema håller ofta lägre pris.

 Lidhl Tråkig affär, men billig mat. Frukt och grönt är mycket billigare än hos till exempel ICA, konsum och VI. Genom att utbudet är begränsat minskar risken för att du impulshandlar.
Netto En före detta lågpris kedja som blivit uppköpt av en av de stora mat-kedjorna. Fortfarande lågprisprofil och roligare att handla på än Lidhl.
Gratis är gott:
Det finns mycket som man kan göra trots att man är utan pengar. Om du funderare under några minuter så kan du komma på många saker som inte kostar något att göra. Listorna nedan ger lite tips.

Nöjen och underhållning:

 • Läsa böcker. Låna gratis på bibliotek.
 • Lyssna på radio. Ingen licens krävs för radio.
 • Många museer har dagar då det är gratis att besöka museet. Utnyttja dessa dagar.
 • Fiska i Östersjön. Inget fiskekort krävs.
 • Träffa släkt och vänner.
 • Plocka svamp och bär
 • Fika hos kamrater
 • Vistas i skog och mark. Allemansrätten gäller. Ta en vandringstur med övernattning i ett skogsområde nära där du bor.
 • Boka ett kvällsmöte med någon du tycker om och titta på solnedgången.
 •  Motion
  • Jogga
  • Simma i lokalasjöar och utebad
  • Promenera
  • Skridskor. Många kommuner har under vinterhalvåret tider då allmänheten kan utnyttja kommunens skridskobanor gratis.
  • Gör ett eget hemgymnastikprogram som du kan själv kan följa.

   

  Inga kommentarer:

  Skicka en kommentar