Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


tisdag 18 december 2012

Portfölj för tveksamma:

Årsportföljer med nya starka kort. Som vanligt uppdelat i tre portföljer med olika risknivåer. I portföljen med medelrisk satsar jag på läkemedel, bank och verkstad. Medcap är ett litet private equity-bolag med två tunga portföljbolag: Läkemedelsbolaget Unimedic som växer starkt och förbättrar lönsamheten och Abilia som säljer avancerade handikapphjälpmedel i främst Skandinavien och som börjar bli moget för exit. Bure smyger i vassen som stor ägare i Medcap och ett bud från det hållet är inte uteslutet. Moberg Derma Utrullningen av Nalox, marknadens mest effektiva botemedel mot nagelsvamp, har gjort Moberg Derma till en av årets verkliga kursraketer. Fortsatta framgångar i Europa, en bra start i USA och andra geografiska marknader som väntar på att erövras gör att framtiden för Nalox och Moberg Derma ser ljus ut. När den försenade efterföljaren förhoppningsvis når marknaden lär en tydlig uppvärdering synliggöras. Swedbank är den mest välkapitaliserade av de fyra svenska storbankerna och tillhör också toppen när det gäller avkastningen på det egna kapitalet. Därmed är vägen öppen för återköp av aktier eller en extrautdelning. Det lär ske under nästa år. Potentialen för återköp uppgår till nästan 10 procent av aktiestocken på lite sikt. Det motsvarar runt en tia per aktie i extrautdelning. Detta plus en kraftfull kostnadskontroll lär driva upp räntabiliteten ytterligare ett snäpp gentemot konkurrenterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar