Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


måndag 11 februari 2013

Aktier med olika röstvärde:

Om man studerar börslistan finner man att det i vissa bolag finns flera olika aktier. Dessa är markerade med A och B och i vissa fall även C. Vad innebär detta? Jo, en A-aktie har ofta ett högre röstvärde på bolagsstämman än en B-aktie. AL tillåter inte att röstvärdet för en aktie är högre än tio gånger röstvärdet för en annan aktie i samma bolag. Bolag som som bildats före 1950 har dock ofta större skillnader. B-aktierna i Ericsson har t ex endast en tusendels röst, medan A-aktierna har en röst. Motivet för att ha aktier med olika röstvärde kan vara att man vid en kapitalökning velat förbehålla en viss ägargrupp, t ex de som ursprungligen startade företaget, det avgörande inflytandet över det. Om man vid kapitalökningen måste gå utanför denna ägargrupp emitterar man nya aktier med lägre röstvärde än de gamla. I vissa bolag är handeln med A-aktier mycket begränsad, eftersom en stor del av dessa finns på fasta händer. I andra fall omsätts A-aktierna lika mycket som B-aktierna. Kursmässigt gäller samma sak. I vissa bolag noteras A-aktien mycket högre än B-aktien. I andra bolag är det ingen större skillnad. När man ska köpa aktier i ett bolag är det viktigt att man informerar sig om hur handeln och prissättningen i bolagets A-aktier respektive B-aktier ser ut.

1 kommentar:

 1. Vittnesmål om hur jag erbjöds ett lån utan säkerhet för bara 2%.
  Jag är Farida Agus Setiawati och jag är ett levande vittnesbörd om de goda nyheterna om Amanda Loan Firm.
  Lyssna, ingen långivare här är villiga att hjälpa dig, utan de är bara här för att slita dig dina surt förvärvade pengar. Min man och jag sökte för lån från olika långivare på nätet men i slutet var vi lurade och lurade av våra pengar genom olika lån företag på nätet.
  Vi lånade även pengar för att betala dessa online långivare men i slutet fick vi ingenting.
  Jag och min man var i skuld och vi hade ingen att köra till för att få hjälp, vårt familjeföretag rasat och vi kunde inte få pengar för att möta våra dagliga utgifter tills vi infördes till Mrs Amanda som hjälpte oss genom att erbjuda oss ett oskyddat lån.
  Kontakta Mrs. Amanda idag för ditt lån och glömma någon här lovar du lån på grund vid den senare slut kommer du inte få något lån från dem.
  För mer information om hur du når Mrs Amanda eller följa hennes låneförfaranden, Skriv mig genom någon av min e-post, faridaaguss@gmail.com och kunfarida@outlook.com.
  Eller så kan du skicka ett mail till Mrs Amanda på amandaloan@qualityservice.com, amandarichardssonloanfirm@gmail.com och amandaloanfirm@cash4u.com

  SvaraRadera