Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


tisdag 5 februari 2013

Lägga köporder:

När du vill köpa eller sälja lägger du en order. Om du till exempel vill köpa 100 stycken aktier av typen Ericsson B skriver du in det i orderläggningsfönstret hos din bank eller talar om det för banken. Men det finns några saker till att ta ställning till när du lägger din order. Du kan välja en gräns för ordern. Om du vid ditt köp sätter en limit på 105 kronor innebär det att köpet inte går igenom så länge aktien kostar mer än 105 kronor. Om du sätter denna limit och aktien samtidigt handlas för 100 kronor riskerar du dock inte att behöva betala 105 kronor för dina aktier – avslut görs i så fall till aktuell säljkurs. Alternativet till att sätta en limit är att välja att köpa till "bäst möjligt". Då köper du till det aktuella pris som gäller när ordern läggs in i handelssystemet. Om du har otur kan du då få aktierna till en kurs som är högre än du hade tänkt dig. Det är därför en bra idé att ta för vana att alltid ange en kurslimit. Nästa val är att ange hur länge ordern ska ligga inne. Hos Nordeas internetbank som jag har gäller regeln att en order gäller dagen ut om du inte anger något annat, sedan raderas den om det under dagen inte fanns säljare eller köpare till det pris du angett. Men om du vill kan du välja att ordern ska ligga inne i upp till åtta dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar