Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


söndag 31 mars 2013

Bankkort för 7-åriga barn i Sverige?

I Norge erbjuder den norska banken Sparebank 1 sedan drygt ett år tillbaka bankkort till 7-åringar. Och nu verkar svenska banker följa efter. Men vad bör du som förälder tänka på? ( Dagens åldersgräns ligger runt 13 år ) I Sverige ligger åldersgränsen för bankkort på runt 13 år men nu funderar svenska banker på att sänka åldersgränsen framöver. Nordea erbjuder redan idag bankkort från 11 års ålder och Swedbank erbjuder bankkort till barn under 11 år om föräldrarna frågar efter det. (Begränsningar så att barnet/ungdomen inte förköper sig) För att skaffa ett kort till ditt barn/ungdom krävs det en underskrift av dig som vårdnadshavare. Ofta finns det också begränsningar på hur mycket som får tas ut i bankomat eller handlas för. Alla kort har det gemensamt att man inte kan handla på kredit. Vissa banker erbjuder möjlighet för barn/ungdom att handla på nätet med bankkortet medan vissa banker inte erbjuder detta. (Avgiften viktig när man väljer kort) Det är vanligt att föräldrarna väljer ett kort hos den bank som de själva använder men här kan det löna sig att jämföra mellan bankerna. Barnets/ungdomens köpbeteende är bra att ha i fokus när man väljer kort, liksom avgifterna. Kortavgifter att tänka på: •Årsavgift •Valutaväxlingspåslag •Avgift för bankomatuttag •Bankomatuttag i EU/utanför EU •Andra begräsningar (Är ditt barn/ungdom moget för bankkort?) Viktigt att veta! I och med att barn/ungdomar under 18 år inte kan ingå avtal i Sverige kan du som förälder backa affärer ditt barn/ungdom gjort. Har ditt barn/ungdom köpt något oöverlagt går det nästan alltid att begära att ett köp går tillbaka genom att kontakta handlaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar