Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


torsdag 26 september 2013

SBAB vill mer än fördubbla sin marknadsandel:

SBAB vill mer än fördubbla sin marknadsandel på den svenska sparmarknaden under kommande år genom att erbjuda bättre räntor än storbankerna. Det sade vd Carl-Viggo Östlund i en intervju med Bloomberg News.
Målsättningen är att nå upp mot sex procent av marknaden, motsvarande en inlåningsbas på 90 miljarder kronor, från dagens marknadsandel på 2 procent.
En större inlåningsbas ska även ge stöd till SBAB:s kreditbetyg. I somras gav Standard & Poor´s bankens långfristiga betyg, A, negativa utsikter på grund av att SBAB till för stor del förlitar sig på kortfristig upplåning.
SBAB:s ambitioner bland hushållskunderna ska enligt Carl-Viggo Östlund kunna lyfta andelen inlåning i relation till utlåningen mot 30 procent, från dagens 13 procent.
SBAB:s omvandling till en hushållsbank kommer att inkludera kort, lönekonton och andra transaktionstjänster, en transformering som uppskattas ta 12 månader.
Källa: SvD Näringsliv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar