Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


lördag 21 mars 2015

Det blir svårare och svårare att få tag på kontanter:

Sverige är ett av de EU-länder med lägst antal bankomater. Storbankerna har gjort Sverige till ett av världens mest kontantlösa länder.
Det blir svårare och svårare att få tag på och hantera kontanter, det är nog de flesta ense om. Om inte annat styrks det av statistik som Håkan Svenneling och partikollegan Ulla Andersson presenterar i en debattartikel hos Aftonbladet: På torsdagseftermiddagen hade artikeln bortåt 2 000 delningar och var en av de mest lästa på tidningens websajt.

Det signalerar att det finns ett stort intresse kring kontanter, och att många är uppretade över att möjligheten att få tag på dem minskar. Vi får se om det blir en lagstiftning för att tvinga bankerna till ökade kontantmöjligheter.

 Människor använder kontanter olika. Jag använder det nästan inte alls medan många som jag känner säger att det är bra med kontanter. På exempelvis landsbygden är det nödvändigt. Men när det är bankerna som bestämmer över utvecklingen och går emot oss och tar bort kontanthanteringen blir vi frusterade och irriterade. Motion 2013/14:Fi201 Bankernas kontanthantering - Riksdagen

Jag tror att oavsett om man bor på landet eller i storstad finns behovet av kontanter, även om användningen minskat med åtta till 15 procent per år de senaste åren. Pratar du med storbankerna säger de att det är mer än så. Men så är det också de som tagit bort den kontanttjänsten.
Ett enkelt sätt att få ut ett budskap: Stämpla dina sedlar – aktivism och pengar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar