Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


torsdag 27 december 2012

Lönsamma aktietips från Golvets vänner:

Det har varit ett tufft år för Golvets vänner. Börsen har visserligen lättat, men affärerna är få och introduktionerna på Stockholmsbörsen obefintliga. Ändå har vännerna lyckats pricka in de affärer som varit, förutsett maktförändringar och tipsat om kursvinnare långt innan verkligheten visade att de hade rätt. Att året har präglats av skuldkrisen i Europa, och Sverige är på väg in i recession, betyder inte att vännerna legat på latsidan. Tvärtom, aktiviteten tog fart redan i början av året. Redan kring förra årsskiftet fick Karo Bio ett nytt avtal, Latour köpte Orklas 15,5-procentiga innehav i pantmaskinstillverkaren Tomra, och Sandvik sålde höftimplantaten till Altor. Inga enorma affärer, men väl lite uppskattad aktivitet. Några nyheter var det knappast för Golvets vänner eller de trogna läsarna. Smaragdarmbandet, kaffekoppen och Versace­kostymen hade redan berättat. Ett par ankelstrumpor från NK Manlig Depå berättade förra hösten att Africa Oil skulle hitta en riktig elefant. Och så blev det. En burk frisyrgelé viskade redan i januari att Pan Capital skulle gå in tungt i Creades och maktkampen har pågått sedan dess, och ett glas Deutz jublade i mars över att Öresund- och Creades-ägda Acne gick som tåget och skulle öka omsättningen med över 100 miljoner kronor. Visst blev det så. En gäst på boutiqehotellet Ett Hems invigning berättade i början på maj att det var aktieåterköp på gång i Bure. I maj makulerades fyra miljoner aktier, 5 procent av stocken, och sedan dess har återköpen fortsatt i låg takt. Även förändringar i maktens korridorer har vännerna prickat rätt. Att Sverker Martin-Löf skulle lämna ordförandeklubban i Skanska berättade en långfrukost på Riche redan i februari. Och i oktober berättade en sedelklämma i 18 karat att Michael Nilsson inte var rätt person att leda Nordic Mines. I december fick han gå. Och Henrik Saxborn blir ny vd för Castellum, precis som en Beaujolais Noveau berättade häromveckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar