Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


söndag 10 februari 2013

Aktiebrev och vp-konto

Ordet aktie användes tidigare också för det aktiebrev som var det fysiska beviset på att man var aktieägare. Ett aktiebrev kunde omfatta en eller flera aktier. Hösten 1990 slopade man emellertid aktiebreven för börsbolagen och övergick till ett kontobaserat värdepapperssystem, VP-systemet. De gamla aktiebreven har nu blivit samlarobjekt. De kan köpas på antikvariat samt på de auktioner som hålls av Svenska Föreningen för Historiska Värdepapper. Många av dessa vackra gamla aktie-brev betingar idag mycket höga priser. Aktiebok: För varje aktiebolag ska det finnas en ägarförteckning över bolagets samtliga aktier, en aktiebok. För börsbolagen och övriga VPC-anslutna bolag förs aktieböckerna av VPC.I aktieboken är aktierna i allmänhet registrerade i ägarens namn. Två gånger om året gör VPC en utskrift av aktieböckerna. Denna utskrift omfattar aktieägare med mer än 500 aktier. Tio dagar före bolagsstämman görs en fullständig utskrift av aktieboken med samtliga registrerade innehav, oberoende av storlek.

1 kommentar:

 1. Vittnesmål om hur jag erbjöds ett lån utan säkerhet för bara 2%.
  Jag är Farida Agus Setiawati och jag är ett levande vittnesbörd om de goda nyheterna om Amanda Loan Firm.
  Lyssna, ingen långivare här är villiga att hjälpa dig, utan de är bara här för att slita dig dina surt förvärvade pengar. Min man och jag sökte för lån från olika långivare på nätet men i slutet var vi lurade och lurade av våra pengar genom olika lån företag på nätet.
  Vi lånade även pengar för att betala dessa online långivare men i slutet fick vi ingenting.
  Jag och min man var i skuld och vi hade ingen att köra till för att få hjälp, vårt familjeföretag rasat och vi kunde inte få pengar för att möta våra dagliga utgifter tills vi infördes till Mrs Amanda som hjälpte oss genom att erbjuda oss ett oskyddat lån.
  Kontakta Mrs. Amanda idag för ditt lån och glömma någon här lovar du lån på grund vid den senare slut kommer du inte få något lån från dem.
  För mer information om hur du når Mrs Amanda eller följa hennes låneförfaranden, Skriv mig genom någon av min e-post, faridaaguss@gmail.com och kunfarida@outlook.com.
  Eller så kan du skicka ett mail till Mrs Amanda på amandaloan@qualityservice.com, amandarichardssonloanfirm@gmail.com och amandaloanfirm@cash4u.com

  SvaraRadera