Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


onsdag 6 februari 2013

Så tjänar du pengar på aktier:

Om du behåller aktierna en tid och företaget du äger aktier i går med vinst kan du få utdelning, det vill säga en del av företagets vinst. Hur stor del av företagets vinst du får beror dels på hur många aktier du har och dels på hur stor del av vinsten som ska delas ut enligt bolagsstämman. Stiger värdet på dina aktier, så kallad kursstegring, så kan du sälja dem till ett högre pris än du köpte dem för. Kursstegring sker när marknaden bedömer att företaget står inför en positiv utveckling till exempel genom förväntan på högre vinster. Kursstegring kan inträffa även i företag som går med förlust, om tillräckligt många investerare tror att företaget kommer att gå med vinst i framtiden. Om du köper 100 aktier för 100 kronor styck i januari och säljer dem för 110 kronor styck i juni har du tjänat 10 kronor på varje aktie, sammanlagt 1 000 kronor (avgifter för affärerna ej inräknade). Av denna reavinst går 30 procent i skatt och du får alltså behålla 700 kronor. Eftersom börsen sedan 80-talet som helhet har stigit mycket i värde hoppas numera de flesta investerare kunna tjäna pengar på kursstegring. Men att börsen historiskt sett stigit kraftigt är ingen garanti för att den alltid kommer göra det vilket återkommande korrigeringar tydligt visat. Under 60- och 70-talet var den svenska börsens utveckling långsammare. Aktieutdelningen var då en viktigare faktor i valet av aktie. I likhet med reavinster beskattas aktieutdelning med 30 procent....

3 kommentarer:

 1. 123pengar.se finns här för att erbjuda dig lån så fort som möjligt och kan i många fall kan erbjuda dig pengar direkt in på ditt bankkonto inom en timme.

  Vi arbetar med särskilt utvalda långivare för att erbjuda dig de lån du behöver, inklusive kort- och långtidslån, kontantlån och andra former av obundna kreditlån.

  När vi har bearbetat all din information kommer vi att kunna svara dig direkt om vilka lån som finns tillgängliga för dig och hjälpa dig igenom kommande steg för att göra det möjligt för dig att få pengarna direkt. kreditlån

  SvaraRadera
 2. Tack: jag behöver inte, långtidslån, kontantlån och andra former av obundna kreditlån.
  Med vänlig hälsning, Erik,,,

  SvaraRadera
 3. Vittnesmål om hur jag erbjöds ett lån utan säkerhet för bara 2%.
  Jag är Farida Agus Setiawati och jag är ett levande vittnesbörd om de goda nyheterna om Amanda Loan Firm.
  Lyssna, ingen långivare här är villiga att hjälpa dig, utan de är bara här för att slita dig dina surt förvärvade pengar. Min man och jag sökte för lån från olika långivare på nätet men i slutet var vi lurade och lurade av våra pengar genom olika lån företag på nätet.
  Vi lånade även pengar för att betala dessa online långivare men i slutet fick vi ingenting.
  Jag och min man var i skuld och vi hade ingen att köra till för att få hjälp, vårt familjeföretag rasat och vi kunde inte få pengar för att möta våra dagliga utgifter tills vi infördes till Mrs Amanda som hjälpte oss genom att erbjuda oss ett oskyddat lån.
  Kontakta Mrs. Amanda idag för ditt lån och glömma någon här lovar du lån på grund vid den senare slut kommer du inte få något lån från dem.
  För mer information om hur du når Mrs Amanda eller följa hennes låneförfaranden, Skriv mig genom någon av min e-post, faridaaguss@gmail.com och kunfarida@outlook.com.
  Eller så kan du skicka ett mail till Mrs Amanda på amandaloan@qualityservice.com, amandarichardssonloanfirm@gmail.com och amandaloanfirm@cash4u.com

  SvaraRadera