Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


lördag 8 mars 2014

Kommer vi att jobba tills vi dör?

Pengar betyder inte allt men är ett nödvändigt ont.

Pensionslösningar och försäkringar och elpriser och lån och räntor och fonder och aktier och avgifter det är en djungel som inte ens experter har full koll på. Hur ska då vi, vanliga dödliga, kunna fatta rätt beslut?

 Ja genom att skaffa oss kunskap och ställa både frågor och krav, då reder vi ut begreppen. Hur fungerar pensionssystemet? Vad ska man tänka på när man sparar i fonder. Vilka försäkringar måste man ha? Hur får man förmånligast lån. Vilka sparformer är bäst? Detta är väldigt komplicerade frågor eller hur. Jag tror svaret kan vara förväntningar. Förväntningar har också lett till att imorgon blivit viktigare än idag. I en tid när allt är tillgängligt har vi blivit allt mer intresserade av vad som väntar runt hörnet.

Men situationen är inte så enkel. Även många äldre som arbetat hårt ett helt liv hamnar under fattigdomsgränsen. Inte minst gäller det egenföretagare. Och dessvärre är det så att många, särskilt kvinnor, som arbetat hela livet med låg lön och kanske varit barnlediga under några år, tillhör gruppen fattigpensionärer. Detta är inte förenligt med tankarna bakom ett solidariskt trygghetssystem.
I dag känner alla en ­pensionär i sin närhet som sitter med 6 000-7 000 i månaden och verkligen får kämpa för att få det att gå ihop.“Alla känner en pensionär som kämpar för att det ska gå ihop ...  en situation de hamnat i trots att de arbetat hårt ett helt liv. Det är svårt att se framför mig vem jag är vid 75 års ålder om vi ska jobba  tills vi fyller 75.

Jobb ska inte vara en börda:
Det är dags att vakna upp och inse verkligheten. Vad är det för liv att gå till jobbet med en känsla av tvång varje dag, medan man drömmer om att bli 65 så man kan gå i pension? Börja lev här idag istället! Det handlar om ens inställning till livet. Ditt jobb är en livsstil. Våga byt jobb. Våga utbilda dig. Satsa på förändring nu, istället för att räkna dagarna tills du blir 65. Jag tycker synd om den som ser jobbet som en börda. Hitta istället ett yrke där du kan växa och det är kul. Använda pengarna idag, investera i sig själv. För att kunna höja sin inkomst för att vi vill inte bli en av de sju pensionärer som i länken ovan.

2 kommentarer:

 1. Håller med dig! Jobbet ska inte behöva vara en börda ... :(
  Och extra beklämmande blir det om det lutar åt att vi måste jobba längre och längre ...

  Men tyvärr är det lättare sagt än gjort att bara fixa det problemet. Hur gör man om man inte har meriter för att byta jobb och dessutom kommit upp i åren så att man inte är särskilt attraktiv på marknaden längre? Livsnjutare kanske kan klara sig utan pengar, men den förmågan skaffar man sig inte över en natt. Är man nästan 60 och inte har vare sig utbildning eller meriter att "leka" med, då är det knappt mödan värt att fundera på att ändra på mer än vad som är tillgängligt på den plats man är.
  Det kommer alltid att finnas människor som inte har vare sig kraft eller förmåga att omforma sin arbetssituation till något bättre, utan längtan efter att slippa jobba blir det primära ...
  Mycket sorgligt, men ändå ett faktum ...

  Jag skrattar åt texten under, "Vem är vem?" Men det blir lite galghumor över det ...
  Men skratta åt eländet kanske är det man får ta till om inget annat kommer i ens väg ... :D

  Ha en bra vecka ... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! & Tack. Jag vet ju att det är ett problemet att byta jobb. Men man kan mer än man tror. Ja har empati för de här människorna du beskriver. Med mitt inlägg försöker jag att sprida inspiration till att byta jobb. Med vänlig hälsning.
   ES.

   Radera