Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


söndag 9 mars 2014

Din identitet kan vara stulen utan att du vet om det:

 
De senaste åren har bedrägerierna med förfalskade id-handlingar ökat kraftigt. År 2012 drabbades 65 000 svenskar av identitetsstöld. Det är Allvarligt & Skrämmande:
De flesta blir varse om att de fått sitt personnummer kapat först när räkningarna dimper ner i brevlådan. Det här kan drabba vem som helst, man får lägga mycket energi på att övertyga företagen att det faktiskt inte är en själv som köpt varorna. Jag har läst om det här i tidningar.

Lucka i systemet:
Varje körkort har ett unikt referensnummer. Med hjälp av det kan Transportstyrelsen se vem körkortet tillhör och om det är giltigt. Men när butikerna scannar körkortet vid ett köp registreras aldrig referensnumret. Den enda data som lagras är personnumret.

Jag har läst om det här i tidningar och sett det på tv. Bristen på säker legitimering är ett stort bekymmer. När polisen utreder id-kapningar finns det oftast inte mycket att gå på. Om de har tur finns det någon grynig övervakningsfilm från butikerna.

Butikerna måste bli bättre på att kolla handlingarna ordentligt. Sen skulle jag gärna se förbättrade legitimationer, så att butikerna kan kolla upp att det faktiskt är rätt person som handlar.

Dåliga legitimationer:
Polisen jobbar tillsammans med branschen för att öka säkerheten och förbättra legitimationerna, men det är långt kvar till att legitimeringen blir säkrare. Det är inget vi ska tro kommer inom de närmsta två åren. I dagsläget är det alldeles för enkelt att begå bedrägeribrott. Upptäcksrisken är inte särskilt stor risk, och dessutom får man en hyfsat ekonomisk utdelning, som bedragare.

bedrägerispärr:
Med en bedrägerispärr kan du som redan utsatts för bedrägeri eller en identitetsstöld få skydd. Genom att spärra din kreditupplysning hos UC försvårar du för nya bedrägerier.
Spärra din kreditupplysning kostnadsfritt. En enkel åtgärd som ger bra skydd.


Så här funkar det:
Ring till UC:s kundtjänst, 08-670 92 50, och spärra din kreditupplysning.
Bedrägeriet måste polisanmälas.
Efter telefonsamtalet spärrar vi din kreditupplysning i två veckor. Spärren förhindrar att det går att ta en kreditupplysning på dig.
Inom två veckor från din kontakt med oss ska du skicka din polisanmälan och ett brev till oss på UC. I brevet skriver du "Jag vill inte att UC lämnar ut uppgifter om mig". Du kan även komplettera uppgifterna i din polisanmäla om du vill förtydliga något. Brevet ska vara undertecknat av dig.
När vi har fått din polisanmälan och ditt brev förlänger vi bedrägerispärren tills vidare.
När du vill häva din bedrägerispärr kontaktar du UC:s kundtjänst igen


  

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar