Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


onsdag 18 februari 2015

Tittat i sin spåkula:

Vid den här tiden på året brukar spådomarna dyka upp. Konsultföretaget Northstream presenterade nu sina gissningar om vad som blir viktigaste trenderna i mobilbranschen 2015. Ungefär så här resonerar bolaget om ett antal av trenderna.

Mobila betalningar får sig en knuff över kanten - i positiv bemärkelse. Förklaringen är Apples betallösning. Det starka varumärket och samarbeten med banker och återförsäljare är viktigt. Det är en amerikansk lösning, men det kommer tvinga Androidspelare som Samsung att följa efter.

Först styrdes mobilutvecklingen från Europa, de senaste åren från USA, men nu blir Kina allt viktigare. Redan i år har Kina börjat utbygganden av sina 4g-nät. Och när Kina bygger så handlar det om stora volymer.

 I USA installerade de 50 000 basstationer per år. I Kina handlar det om en miljon basstationer under 2014. Och de väntas fortsätta i den hastigheten nästa år, säger Nordström som är vd för Northstream. och konstaterar att tillverkarna  oavsett om det handlar om system eller telefoner - som lyckas i Kina blir stora även globalt.

Mobilsamtal via wifi är redan populärt i USA, eftersom wifi är väl utbyggt, medan mobiltäckningen inte är lika bra som i exempelvis Europa.Men i Europa kommer wifi-samtal slå igenom eftersom roamingavgifterna är höga, spår Bengt Nordström.

Är sim-kortet på väg bort:

Hanteringen av Sim-korten är för dyr. Det handlar om 15-20 miljarder euro per år, enligt konsultbolaget, som tror på en övergång till en programvarulösning. Men kanske inte redan 2015, utan först 2016. Northstream gör prognoser varje år, senast var de inte helt lyckade. Men det är inte det viktigaste, utan att de i bramschen börjar diskutera de här trenderna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar