Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


torsdag 19 februari 2015

Eljättarna Vattenfall och Fortum inför avgift på laddning av elbilar:

Organisationen Gröna Bilister är kritisk.

Full tank vid någon av bolagens snabbladdare kan kosta 90 kronor för 30 minuter, skriver Ny Teknik på sin sajt. Enligt ett test gjort av tidningen Vi Bilägare kan driftskostnaden för att köra en elbil därmed bli dubbelt så hög som för motsvarande bensinbil.

Detta besked kommer i ett läge när elbilsförsäljningen står och stampar på en låg nivå, säger Gröna Bilisters presstalesman Martin Prieto Beaulieu. Mattias Tingvall, affärsutvecklingschef på Vattenfall i Norden, säger att prisnivån är nödvändig.

Om man ska ha ett pris i nivå med vad det kostar att ladda hemma, krävs stöd. Vårt pris är satt för att täcka våra kostnader och ge en rimlig marginal, säger Mattias Tingvall.

Han menar att för den som laddar sin elbil med Vattenfalls eller Fortums snabbladdare kommer det i bästa fall att bli lika dyrt att köra på el som på bensin eller diesel. I sämsta fall dubbelt eller tredubbelt så dyrt, beroende på laddningseffekten, laddaren och bilmodellen.Vattenfall och Fortum vill ha 90 kronor för full elbilstank


  • Snabbladdning 3 kronor i minuten.
  • Semisnabbladdning 1,50 kronor i minuten.
  • Normalladdning 5 kronor i timmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar