Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


måndag 28 januari 2013

Spara pengar (2) Obligationer:

Om du vill spara under en bestämd tid, till exempel tre år, kan du köpa en privat obligation på banken. Då får du lite bättre ränta än på ett bankkonto. Riksgälds-Spar är en statlig obligation, som också ger bättre ränta än ett bankkonto. Premieobligationer är en annan form av statlig obligation. Istället för ränta har du då chans att vinna pengar i pris. (Räntefonder) Räntefonder köper obligationer för dina pengar. Du får lite bättre ränta på dina pengar om du köper obligationer och sparar i räntefond än om du sparar på ett sparkonto. Det betyder att ditt sparande växer och blir något större. Välj en räntefond med låga avgifter. Banken hjälper dig att välja en bra och billig räntefond. Räntefonder är bra att välja om du snart ska använda pengarna. Du kanske bara har tänkt spara i ett eller två år. Räntefonder är ett tryggt sparande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar