Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


måndag 28 januari 2013

Spara pengar: (1)

Spara pengar i fonder, Vill du spara i flera år är det bra att ha en del av pengarna i en fond. Säg till banken att du vill ha en fond som är trygg och säker. Fonden ska vara billig, med låga avgifter. Vill du spara i fem år eller längre kan du välja en Aktiefond. Det betyder att du lånar ut dina pengar till olika företag som ingår i aktiefonden. Hittills har det varit ett bra sparande, om du sparar i minst fem år. De tryggaste aktiefonderna kallas för globalfonder eller världen-fonder. Banken köper aktier i olika länder över hela världen och väljer olika sorters företag. När du har en eller flera aktiefonder istället för vanliga aktier tar banken mindre risker med dina pengar. Därför är det bra att välja en fond med många olika sorters aktier. Ett bra sätt att sprida risken är att spara den ena hälften av pengarna i en globalfond och den andra hälften i en Sverigefond.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar