Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


lördag 23 februari 2013

Ingen ränta för kundens egen skull:

Storbankerna har olika förklaringar till varför man inte ger någon ränta på sina transaktionskonton. Nordea säger: Personkontot är inte ett sparkonto utan ett verktyg för att sköta löpande betalningar. Vi har andra, bättre produkter för den som är ute efter ett sparande och ränte-avkastning. Swedbank hävdar att man slopat räntan på transaktionskontot för kundens egen skull. Enligt en undersökning de gjorde bland egna kunder 2004 framkom det att kunder hellre vill ha högre ränta på sina sparkonton än på sina transaktionskonton. Mot bakgrund av det gjorde de förändringar och lanserade nya sparkonton med attraktiv ränta. Framtidskonto skriver bankens pressavdelning. Framtidskonto har en väsentligt bättre ränta än vad vi kunnat erbjuda om privatkontot hade haft ränta. Swedbank låtsas alltså att det finns en motsättning mellan vettiga villkor på transaktionskonton och en bra ränta på sparkontona. Sanningen är ju att sparkontot är en helt separat produkt där räntenivån avgörs av konkurrensen mellan bankerna. Varje banks sparränta sätts i relation till vad andra banker erbjuder för ränta. Swedbanks logik kan jämföras med att SJ, för att spara pengar, skulle försämra sin service på sträckan Stockholm-Malmö och motivera det hela med att man istället ger utmärkt service på sträckan Stockholm-Umeå. Ingen av SJ:s kunder skulle acceptera ett sådant resonemang. Swedbank, liksom de andra bankerna vill också gärna bagatellisera den vinst man gör på transaktionskonton. Handelsbanken har som sagt också ett vanligt transaktionskonton, allkontot, för de kunder som inte vill ha ett kreditkort. Allkontot ger precis som de andra storbankerna transaktionskonton ingen ränta och detta konto är också det vanligaste bland Handelsbankens kunder.

1 kommentar:

 1. Vittnesmål om hur jag erbjöds ett lån utan säkerhet för bara 2%.
  Jag är Farida Agus Setiawati och jag är ett levande vittnesbörd om de goda nyheterna om Amanda Loan Firm.
  Lyssna, ingen långivare här är villiga att hjälpa dig, utan de är bara här för att slita dig dina surt förvärvade pengar. Min man och jag sökte för lån från olika långivare på nätet men i slutet var vi lurade och lurade av våra pengar genom olika lån företag på nätet.
  Vi lånade även pengar för att betala dessa online långivare men i slutet fick vi ingenting.
  Jag och min man var i skuld och vi hade ingen att köra till för att få hjälp, vårt familjeföretag rasat och vi kunde inte få pengar för att möta våra dagliga utgifter tills vi infördes till Mrs Amanda som hjälpte oss genom att erbjuda oss ett oskyddat lån.
  Kontakta Mrs. Amanda idag för ditt lån och glömma någon här lovar du lån på grund vid den senare slut kommer du inte få något lån från dem.
  För mer information om hur du når Mrs Amanda eller följa hennes låneförfaranden, Skriv mig genom någon av min e-post, faridaaguss@gmail.com och kunfarida@outlook.com.
  Eller så kan du skicka ett mail till Mrs Amanda på amandaloan@qualityservice.com, amandarichardssonloanfirm@gmail.com och amandaloanfirm@cash4u.com

  SvaraRadera