Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


tisdag 26 februari 2013

Öppet för oreglerade fonder:

Den svenska fondkartan är på väg att ritas om. Bakgrunden är en ny lag som öppnar för en rad nya aktörer. Lagen som införs i juli bygger på ett EU-direktiv och innebär stora förändringar för branschen. I Sverige finns i dag fondförvaltare i form av fondbolag som förvaltar särskilt lagreglerade investeringsfonder, som är föremål för ett omfattande konsumentskydd. Fonderna måste registreras hos Finansinspektionen och stå under tillsyn. Det ställs krav på vilka tillgångar som fonderna får investera i, till exempel att det ska vara likvida finansiella tillgångar och att det ska finnas riskspridning i fonden. Vidare regleras förhållandet mellan fondbolaget och andelsägarna och fondbolagets ansvar mot dem. Fonden får inte förändras utan tillstånd från Finansinspektionen. Det finns även många utländska investeringsfonder som säljs på den svenska marknaden och som motsvarar svenska investeringsfonder, det vill säga att de är reglerade på ett liknande sätt.En oreglerad investeringsfond å andra sidan står inte under tillsyn och det finns ingen motsvarande skyddsreglering för den. Den kan drivas i aktiebolagsform, handelsbolagsform eller på annat sätt. När det så kallade AIFM-direktivet (direktivet om förvaltare av alternativa investeringsfonder) genomförs kommer det svenska fondbegreppet, och därmed fondmarknaden, att utvidgas.Fler aktörer än fondbolag definieras som fondförvaltare. Det blir också fritt fram för en större mängd utländska fonder att säljas i Sverige. Fondsparare som är ute efter något annat än värdepappersfonder och specialfonder måste vara särskilt uppmärksamma på de skillnader som kan finnas i konsumentskydd. Man kan behöva vara mer uppmärksam på att begreppet investeringsfond inte självklart innebär att det handlar om en fond som omfattas av konsumentskyddande reglering. Vänder man sig till en rådgivare bör man självfallet få veta detta. Och i annat fall bör man ta del av den information som finns om fonden. Det är viktigt att känna till skillnader som kan finnas mellan olika fondtyper när det gäller till exempel vilka typer av tillgångar som får finnas i fonden och hur hög risk den får ta. Så se er för,,,,

2 kommentarer:

 1. Välkommen till 24Hour Lån Tjänst

  Har du försökt att få lån från bankerna utan framgång? Snabbt behöver pengar för att få ut av skulden? Behöver pengar för expansion eller etablering av ett eget företag? Få ett lån från en av Storbritanniens ledande företag lån. 24Hour Lån Tjänsten är ett av de största säkrade lån företag i Storbritannien och vår vänliga och erfarna personal har möjlighet att behandla din ansökan snabbt och effektivt. Du får låna över en term 1-25 år och låna något belopp från £ 2000 till £ 50,000,000.00 för något ändamål. För mer information, vänligen kontakta via e-post: 24hourloanservice@gmail.com
  Hälsningar
  Larry Fox

  SvaraRadera
 2. Vittnesmål om hur jag erbjöds ett lån utan säkerhet för bara 2%.
  Jag är Farida Agus Setiawati och jag är ett levande vittnesbörd om de goda nyheterna om Amanda Loan Firm.
  Lyssna, ingen långivare här är villiga att hjälpa dig, utan de är bara här för att slita dig dina surt förvärvade pengar. Min man och jag sökte för lån från olika långivare på nätet men i slutet var vi lurade och lurade av våra pengar genom olika lån företag på nätet.
  Vi lånade även pengar för att betala dessa online långivare men i slutet fick vi ingenting.
  Jag och min man var i skuld och vi hade ingen att köra till för att få hjälp, vårt familjeföretag rasat och vi kunde inte få pengar för att möta våra dagliga utgifter tills vi infördes till Mrs Amanda som hjälpte oss genom att erbjuda oss ett oskyddat lån.
  Kontakta Mrs. Amanda idag för ditt lån och glömma någon här lovar du lån på grund vid den senare slut kommer du inte få något lån från dem.
  För mer information om hur du når Mrs Amanda eller följa hennes låneförfaranden, Skriv mig genom någon av min e-post, faridaaguss@gmail.com och kunfarida@outlook.com.
  Eller så kan du skicka ett mail till Mrs Amanda på amandaloan@qualityservice.com, amandarichardssonloanfirm@gmail.com och amandaloanfirm@cash4u.com

  SvaraRadera