Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


lördag 27 april 2013

Strateg spår aktiekrasch och skenande guldpris:

Strateg spår aktiekrasch och skenande guldpris
Den pessimistiska chefsstrategen på Société Générale, Albert Edwards, spår att guldpriset rusar över 10 000 dollar per uns och att aktiemarknaden klappar ihop.
Mina 30 års arbetslivserfarenhet har övertygat mig om att politikernas strävan att hantera den ekonomiska cykeln faktiskt har gjort saker och ting betydligt mer volatila. Den senaste omgången av kvantitativa lättnader lär sluta på samma sätt”, säger Albert Edwards i ett strategibrev.
I samma brev skriver Edwards att centralbankernas försök att stimulera ekonomin leder till en global recession, stigande inflation och en ”Japan-liknande” förtroendekris för politiker.
Vi kan ha sett toppen av den nominella BNP-tillväxten i den här cykeln. En utbredd lågkonjunktur bör leda till att den 10-åriga obligationsräntan sjunker allt mer och att Fed tar till QE i all oändlighet”, skriver Edwards i veckobrevet.
Han råder investerare att lämna aktiemarknaden och ta sin tillflykt i guldet. ”Guldpriset korrigerades mellan åren 1974-1976 för att sedan stiga mer än åtta gånger till 887 dollar per uns fram till år 1980. En brant korrigering är normalt innan den paraboliska rörelsen. Att äga guld är att spela mot centralbankernas kompetens och med tanke på deras meritlista är det verkligen ett vad jag gladeligen antar”, skriver Albert Edwards.
Han spår att det amerikanska S&P 500-indexet faller ner till en nivå runt 450 punkter innan det bottnar. Under torsdagen stängde S&P 500 på nivån 1 585. Om Albert Edwards får rätt innebär det att det breda amerikanska börsindexet ska falla med drygt 70 procent från dagens nivåer. Guldpriset stod klockan 08.30 på fredagen i cirka 1 474 dollar per uns. Källa: Affärs Världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar