Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


onsdag 1 maj 2013

Har du råd att bli gammal?

Har du råd att bli gammal?
Kalkyl. Med ökande ålder sjunker ofta pensionen, medan utgifter och avgifter stiger. Det är lätt att skygga för den heta frågan: Hur sjutton ska jag få det att gå ihop?
Är du förberedd för resten av ditt ekonomiska liv?
För att kunna svara måste man veta mer om hur de kommande decenniernas ekonomiska verklighet blir för Sveriges seniorer. Men i en tid då ledande politiker hukar för obekväma, hårdföra och kanske brutala besked, och när väljarna ser ut att bestraffa varje europeisk regering som sänker förmånsnivåer och höjer pensionsåldrar blir det svårt att få klara, långsiktiga besked från de folkvalda.
Rekordgenerationen är och förblir en gyllene parentes. Den grupp på 1,5 miljoner svenskar som är födda mellan 1944 och 1955 är inte mer än 15 procent av befolkningen men äger kanske 40 procent av landets samlade tillgångar. Det går inte att toppa för någon annan generation. Rekordgenerationen hade turen att leva i en tid då fastigheterna ökade i värde samtidigt som räntesubventioner och inflation smälte ned de egna lånen till nästan noll. Hokus-pokus – på en kvarts livstid blev många av dem miljonärer.
Alltså måste perspektiven för framtiden förändras i grunden: Dagens unga pensionärer, och de blivande, behöver göra ett rejält omtag på sin privatekonomiska framtidskalkyl. Den måste bygga på eget ansvar i form av sparande, hög betalningsvilja för den kvalitet man förväntar sig att få och en realistisk nedväxling av ett dyrt boende med frikostiga livsstilar till betydligt mer minimalistiska lösningar och vardags-vanor.
Detta om man får tro experternas råd och politikernas antydningar. Så vad är då rätt saker att göra, och när bör de göras, för att få det bästa möjliga livet som åldrande pensionär.

2 kommentarer:

  1. Glöm bara inte att grilla är viktigare än pengar - www.alltomgrill.se

    :-)

    SvaraRadera