Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


söndag 19 maj 2013

Så fungerar pensionssystemet:

Din sammanlagda pension kommer från flera olika håll.
Den allmänna pensionen består för de flesta av två delar: inkomstpension och premiepension. Den allmänna pensionen betalas ut av den statliga Pensionsmyndigheten.
Tjänstepensionen kommer från din arbetsgivare.
Privat pensionssparande är en frivillig komplettering som du valt själv.
De olika pensionerna påverkar inte varandra, utan läggs ihop och blir tillsammans din totala pension.
Dina pengar hos AP7
Drygt 6 miljoner människor finns idag i premiepensionssystemet. Av dem har nästan tre miljoner valt att inte själva placera sin premiepension. Den förvaltas då av AP7.
Hittills har AP7 lyckats bättre i sin förvaltning av spararnas pengar än genomsnittet av alla fonder i premiepensionssystemet. Från och med maj 2010 förvaltas premiepensionen i AP7 Såfa, Statens årskullsförvaltningsalternativ, med förväntad högre avkastning än Premiesparfonden, som var det tidigare förvalda alternativet.
AP7 Såfa har flera fördelar, jämfört med det övriga utbudet av premiepensionsfonder.
Såfa har en livscykelprofil som anpassar risken efter din ålder
Såfa har en riskprofil som är skräddarsydd för att matcha
inkomstpensionen
Såfa har bland de lägsta avgifterna i systemet
AP7 erbjuder också tre nya statliga fondportföljer för dig som själv vill bestämma risknivån på ditt sparande: AP7 Offensiv, AP7 Balanserad och AP7 Försiktig.
Dessutom kan du på fondtorget i premiepensionssystemet välja AP7 Aktiefond och AP7 Räntefond.
Om AP7
AP7 har som enda uppgift att förvalta premiepensionsmedel för svenska folket. AP7 erbjuder premiepensionssystemets enklaste sparande, AP7 Såfa. Det är en lösning för dig som inte vill välja och för dig som inte vill lägga tid på att bevaka värdepappersmarknaden.
Vårt mål är att den som sparar i AP7 Såfa ska få minst lika bra pension som andra.
En nyhet är att AP7 också erbjuder tre statliga fondportföljer och en aktie- och en räntefond för dig som vill ha några alternativ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar