Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


torsdag 2 maj 2013

Undvik förvaltare som följer strömmen:

Framförallt finns det tre saker att ta fasta på när man letar efter aktiv förvaltning med förmåga att prestera avkastning; långsiktighet, integritet samt avvikelse från index.
Det första som utmärker en aktiv förvaltare är en långsiktig strategi. I dag kan man se att många förvaltare investerar i succéaktier, exempelvis Apple, det är att hoppa på tåget i ett sent skede. De förvaltare som sticker ut är istället de som vågar avvika genom aktiva positioner.
Det har blivit allt svårare att hitta aktiv förvaltning som överavkastar. Det beror bland annat på att många förvaltare inte tillåter sig att avvika från index i tillräcklig utsträckning. Självklart är det viktigt att vara medveten om sitt riktmärke – men det är en helt annan sak att bli begränsad av det,
Några knep för att snabbt kunna avgöra om förvaltningen håller måttet:
Börja med att titta på marknadsmaterialet för att se vad förvaltningen utlovar. Därefter kan du granska prestationen och se vad den faktiskt har åstadkommit. Undersök omsättning, strategi och placeringshorisont, vi befinner oss nu i ett marknadsklimat som gynnar aktiva förvaltare, men du ska aldrig betala för en aktiv förvaltning om du inte får det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar