Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


onsdag 8 maj 2013

Vad är premiepension?

Premiepensionen är en del av den allmänna, statliga pensionen. Varje år avsätts 2,5 procent av din lön och andra skattepliktiga inkomster till ditt individuella premiepensionskonto.
Premiepensionen förvaltas i värdepappersfonder. Om du vill, kan du själv välja var du placerar pengarna. Du kan välja som mest fem fonder bland de närmare 800 fonder som finns registrerade hos Pensionsmyndigheten.
Om du inte själv vill välja fonder placeras dina pengar i AP7 Såfa, det förvalda alternativet i premiepensionssystemet. Såfa har en livscykelprofil, vilket innebär högre risk som ung och lägre risk på äldre dagar. Syftet är att öka den förväntade avkastningen och därmed pensionen.
Hur stor blir min premiepension?
Premiepensionens storlek beror på hur länge och hur mycket du arbetar, när du väljer att börja ta ut din premiepension och hur värdet i dina premiepensionsfonder utvecklas.
Alla som är födda 1938 eller senare och har tjänat in till pensionsrätter i premiepensionssystemet får premiepension.
Premiepensionssystemet administreras av den statliga Pensionsmyndigheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar