Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


måndag 22 juli 2013

Här får du högst direktavkastning:

Så här i bokslutstider är det lätt att konstatera att ett av de mer attraktiva sätten att spara fortfarande är att köpa aktier i bolag med hög direktavkastning. Vi har listan över de bästa på Stockholmsbörsen.
Många av de stora bolagen föreslår i rapporterna att bolagsstämmorna senare i vår ska dela ut gott och väl 5-6 procent till aktieägarna, enligt analytikernas bedömningar. Klart bättre än vanlig bankränta och många andra sparformer.
Av storbankerna ligger Swedbank hittills högst och betydligt högre än förväntat. Förslaget på utdelning hamnade på 9,90 kr, vilket ska jämföras med utdelningen under våren 2012 som var på 5,30 kr.
De bästa direktavkastarna i vår
Sectra AB8,11%
Bjorn Borg AB 7,28%
Investment AB Oresund 7,07%
Tele2 AB 6,88%
Oriflame Cosmetics S.A. SDR 6,66%
Enea AB 6,62%
TeliaSonera AB 6,54%
Acando AB 6,45%
FinnvedenBulten AB 6,45%
AstraZeneca PLC 6,40%
Swedbank AB 6,31%
Stora Enso Oyj 6,26%
Knowit AB 6,19%

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar