Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


lördag 13 juli 2013

Låt pengarna jobba:

Låt pengarna jobba Även på semestern.
Ränta får du varje dag. 2,20 %, fria uttag och helt utan avgifter. Titta på banker vem ger bra Ränta:
Många bäckar små blir en stor å:
När är det smart att ha pengar på ett sparkonto? Och hur stor skillnad gör det om kontot har en ränta på ett par procent mer eller mindre? Faktum är att det gör en enorm skillnad.
Totalt sett har vi sparare förlorat nästan 60 miljarder kronor bara under de sista fem åren på att ha en massa pengar stående på bankkonton med låg eller ingen ränta.
Tyvärr står större delen av våra sparpengar på just vanliga lönekonton och på ”sparkonton” hos storbankerna som ofta ger en usel ränta om du inte är en extremt bra kund. I genomsnitt ger bankerna idag bara ca 0,7 procent i ränta på våra sparpengar. Det är löjligt lite.
Ska du spara på lång sikt, och då tänker jag minst tre år eller mer, så är det bättre att exempelvis välja aktier eller fonder.
Men vill du vara säker på vad du får och att inte pengarna minskar i värde, då är sparkontot svårslaget. Det kan till exempel vara:
◾När du ska spara ihop till en buffert. 1-3 månadslöner kan vara lagom beroende på hur mycket fasta utgifter du har.
◾När du ska använda pengarna inom 1-3 år, kanske till en kontantinsats för en bostad, renovering eller något annat viktigt. Se till att ALLA dina sparpengar växer, för varje krona gör skillnad! Många bäckar små:
Lycka till:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar