Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


söndag 30 juni 2013

Jakt på statusprylar ger unga skulder:

Unga mellan 18 och 25 har de största skulderna bland unga i Sverige. Det visar statistik från Kronofogden som Dagens Nyheter redovisar i dag. Den vanligaste orsaken är lån till shopping, eller för att betala av gamla skulder.
Man vill ha nya saker, för att det är så det ska vara. Man vill ha det senaste modet och största tv-apparaten.
På tre år har Sveriges tio största snabblånebolag skuldsatt 68 738 personer. DN:s granskning visar att upp till var sjätte låntagare inte kan betala tillbaka. Nu kräver Kronofogden att branschen lägger korten på bordet.
Hamna inte djupare i skuldfällan:
En bra början är att titta på en professor:
Låt dig inspireras av en professor med en lön på 70,000 - 80,000 i mån
Som bor i en villa på 115 - 120 kv. professor bor inte i en villa på 200 - 300 kv. inga statusmarkörer.
Som har en lunchmacka och dryck till jobbet inga statusmarkörer.
Som cyklar till jobbet eller åker kollektivt eller en eu mope kör inte en fet SUV inga statusmarkörer.
Låna inte pengar hur som helst:
Ett av de viktigaste tipsen i det här läget är att inte låna pengar. Dyra lån och krediter är ofta ett av de stora problemen till att börja med och som gör att folk får dålig ekonomi. Lösningen är i princip aldrig att ta fler lån i det här läget.
Mindre lån är nästan alltid dyra och de ska dessutom återbetalas ganska snart. Det gör att du i princip bara sjunker djupare ner i skuldfällan och det hjälper inte alls på sikt. Ifall du märker att du inte har pengar så det räcker till alla räkningar och skulder bör du börja prioritera och även se över var det går att spara in pengar framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar