Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


tisdag 16 juli 2013

Aktivt förvaltade fonder underpresterar:

Av de tio Sverigefonder som gått bäst så här långt i år är hela sju stycken passiva. På förlorarlistan är samtliga tio aktivt förvaltade. Det visar en artikel i Dagens Industri som undersökt hur aktivt och passivt förvaltade fonder presterat.
Resultatet är alltså ett kraftigt underbetyg till de fonder och förvaltare som gör ett stort nummer av att de är aktiva på marknaden. I själva verket visar artikeln att spararen gör bättre i att investera i rena indexfonder eller passivt förvaltade motsvarigheter.
Resultatet är dock ingen nyhet. Så här har förhållandet sett ut i många år. Sambandet hög aktivitet och höga fondkostnader är inget som gynnar spararen i majoriteten av fallen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar