Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


torsdag 29 augusti 2013

Aktier i bemanningsdjungeln:

Jag har tittat på bemanningsdjungeln för att se mer om denna lukrativa bransch. Vad kan man investera pengar i?
Hård kritik har riktats mot bemanningsföretagen genom åren som är en blomstrande bransch i tider av lågkonjunktur.
År 1993 legaliserade Carl Bildts regering vinstdrivande arbetsförmedling och personaluthyrning efter en lång juridisk process med Stockholms stenografservice (nuvarande Manpower). Personaluthyrning hade klassificerats som olagligt och man fastslog att verksamheten skulle gå att bedriva om man anlitade fast personal med bestämd lön. Många bemanningsföretag bedrev därmed sin verksamhet i en gråzon innan det legaliserades fullständigt. Bemanningsbranschen hade en stor expansiv fas under hela 1990-talet för att nå en kulmen under första delen av 2000-talet.
Många svenska bemanningsföretag är noterade på Stockholmsbörsen.
Poolia: Som grundades 1989 av Björn Örås. Företaget opererar även i Tyskland, Danmark, Storbritannien och Finland. Tidigare fanns även bolaget Uniflex: Integrerat i Poolias verksamhet men år 2004 särnoterades Uniflex när aktierna delades ut till Poolias aktieägare. Förra året omsatte man cirka 981 miljoner kronor och har ett börsvärde på motsvarande 183 miljoner, vilket noterar bolaget på Small Cap. Poolias verksamhet utgör i huvudsak uthyrning av akademiker medan dotterbolaget Uniflex i huvudsak tillhandahåller personal utan akademisk bakgrund.
Proffice: Är ett annat noterat bemanningsföretag som verkar i hela Norden. personaluthyrning och rekrytering inom flera olika områden genom dotterbolag, exempelvis Proffice Aviation som hyr ut och rekryterar personal inom flygbranschen.
Rejlers: En koncern som sysslar med uthyrning av teknikkonsulter, elteknik, energi, mekanik, IT och telekom.
Netjobs: Ett relativt nystartat företag inom rekryteringssegmentet är Netjobs. Företaget grundades 2004 och är noterat på Stockholmsbörsens First North-lista. I dagsläget är man marknadsledande i norra Europa inom jobbsajter.
Och några bemanningsföretag som inte finns på Stockholmsbörsen.
Academic Work grundades 1998 och inriktar sig på studenter och akademiker. Man hyr ut studenter på deltidsuppdrag.
Adecco uppges vara världens största bemanningsföretag och är noterat på Swiss Exchange. År 2012 hade koncernen en omsättning på 20 miljarder euro. Man har 7 000 kontor i över 60 länder, 31 000 fast anställda och mer än 650 000 anställda i olika uppdrag.
Kelly Services är ett amerikanskt bemanningsföretag med kontor i mer än 40 länder. År 2012 hade man en omsättning på 5, 5 miljarder dollar.
Källa: Gaston Rohaly.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar