Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


torsdag 26 september 2013

Så tjänar banken på dig:

Storbankernas fonder är rejäla kassakor. Höga avgifter för spararna och låga omkostnader för fonderna ger miljardinkomster. Har vi dessutom stora bolån så gör banken dubbel vinst på oss.
Bankverksamhet vilar på två ben – utlåning och inlåning. Det bästa för bankerna är om vi har stora lån, som vi sköter, samtidigt som vi sparar stora belopp i banken. Att vi tar av våra sparpengar för att minska skulderna är inte i bankens intresse. Riksbanken börjar höja sin ränta om ett år. Det är den prognos som SBAB gör och den ligger i linje med Riksbankens egen prognos.
Aftonbladets stora fondundersökning:
visar ännu en gång att storbankernas stora fonder oftast är dåliga placeringar. Som sparare kan du göra två saker – antingen låta pengarna stanna kvar i fonderna, och fortsätta göda banken, eller flytta dina pengar till likvärdiga fonder som är billigare.
En förklaring till det usla resultatet för storbankernas fonder, som undersökningen visar, är att många av dem startades när fondavgifterna generellt var högre på marknaden. Och när vi inte protesterar finns det ingen anledning att sänka avgifterna i dag, trots att det på marknaden finns många likvärdiga fonder med avgifter som är 30-50 procent lägre. Men vem sänker sina priser när bara ett fåtal klagar och flertalat fortsätter att betala utan att knorra?
De flesta av oss drar sig för att byta fonder. Det kan trots allt ha gett en del vinster. Dessa vinster ska beskattas vid en flytt och därmed minskar kapitalet. Men väljer du en likvärdig fond med lägre avgifter så tar det ofta kortare tid än du tror att få en värdeökning som täcker både skatten och på längre sikt ger dig mer än om du legat kvar i den dyra fonden.
att vi inte bråkar mer är att det är svårt att räkna ränta på ränta. Det vet bankerna och därför tar de gärna årliga avgifter i form av låga procenttal. Men om du betalar en 1,5 procent på ditt sparande år efter år blir det mycket pengar. Betalar du 1,5 procent istället för 0,5 procent så har efter 40 år ungefär en tredjedel av dina pengar försvunnit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar