Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


lördag 28 september 2013

Svenska folket har mist aktie-egendom:

Efter som jag är intresserad av värdepapper och andra investeringar, så följer man med och ser vad som händer med svenska folkets trygga aktie-portfölj. Som svenska folket har byggt upp i över 80 år. Det ser inte bra ut att sälja ut så. Samtidigt som de ska arbeta för en långsiktig hållbar ekonomisk tillväxt.
Regeringen Reinfeldt:
Regeringen Reinfeldt: De har sålt ut statliga bolag, Det är som att kissa på sig, först blir det varmt och skönt när försäljningspengarna kommer in, sedan blir det väldigt kallt när den årliga vinsten uteblir. Svenska folket har mist egendom och servicen blir sämre. "Tidigare vinstmaskiner" när de statliga bolagen har sålts ut. Inte för att det är bra för ekonomin utan av ideologiska skäl. Apoteken har sålts ut och nu varnar de privata apoteken för nerdragning i de butiker som inte är lönsamma (när ”karensen” på tre år är över). När Socialstyrelsen undersöker missförhållanden på de privata apoteken får de inte offentliggöra rapporterna, "för det kan skada företagen ekonomiskt".
Reinfeldt och övriga regeringen har ju båda händerna i syltburken. Det var i december 2006 som regeringen beslutade att dåvarande finansmarknadsminister Mats Odell skulle sköta utförsäljningen av de statliga företagen. På säljslistan stod till en början de sex statliga företagen Nordea, OMX, SBAB, TeliaSonera, Vasakronan och Vin& Sprit. Under regeringens andra mandatperiod uttökades listan med flygbolaget SAS.
Först ut att säljas under regeringen Reinfeldt blev statens andel om 8 procent i Teliasonera, som 2007 gav staten 18 miljarder. Samma år påbörjades arbetet med att sälja hela Vin & Sprit till franska Pernod Ricard, en affär som blev klar 2008 och gav totalt 54,5 miljarder till statskassan. Även hela fastighetsbolaget Vasakronan såldes 2008 och gav 24,6 miljarder. Vidare kan nämnas Borse Dubais köp av statens andel i OMX 2008 vilket gav drygt 2 miljarder.
Utöver direkta försäljningar har det samtidigt skett förändringar och avyttringar i andra statliga bolag. Bland annat har Apoteket genomgått en rejäl omstöpning sedan omregleringen av apoteksmarknaden inleddes 2009 och större butikskluster har sålts till privata aktörer. I och med avregleringen av bilbesiktningsmarknaden har även Svensk Bilprovning delats upp och sålts. Enligt Peter Norman filar regeringen på en ny säljlista inför nästa mandatperiod där både SAS och SBAB finns med.
Det finns även en önskan att sälja resterande delar av Telia Sonera, men det vill inte oppositionen. Mer information om den eventuella försäljningen gavs inte under onsdagens presskonferens.
Alliansens försäljningar: Totalt: 160,3 miljarder.
2007 Teliasonera: 18,0 miljarder
2008 OMX: 2,1 miljarder
2008 Vin & Sprit: 54,5 miljarder
2008 Vasakronan: 24,6 miljarder
2011 Nordea: 19,0 miljarder
2011 Arbetslivsresurs 0,1 miljarder
2013 Vectura: 0,9 miljarder
2013 Nordea, juni : 19.5 miljarder
2013 Nordea, sept: 21,6 miljarder

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar