Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


torsdag 17 oktober 2013

Jobba efter 65:

En fjärdedel av svenskarna kan tänka sig att arbeta längre än 65 år. Men nästan dubbelt så många säger nej.
Det visar en Novus-undersökning gjord på uppdrag av AMF.
Män med hög inkomst är mest positiva, medan kvinnor med låg inkomst inte är lika intresserade av ett längre arbetsliv, visar undersökningen.
Egentligen är det motsägelsefullt med tanke på att pensionssystemet är uppbyggt så att ju längre man arbetar desto högre blir pensionen.Ett arbetsliv som sträcker sig efter 65 år är en nödvändighet för att bevara nuvarande pensionsnivåer, hävdar AMF i ett pressmeddelande.
I gruppen som säger nej till att jobba efter 65 finns bland annat många med mer fysiskt ansträngande yrken. Det är viktigt att värna om dem som har svårare att tänka sig ett långt arbetsliv. Jag vet att många kan tänka sig att arbeta lite längre om det går att trappa ner i tid, därför är det viktigt att möjligheterna till att ta ut pension på deltid ökar.
Av dem som kan tänka sig ett längre arbetsliv är främsta anledningen att de har ett roligt arbete. Därefter kommer ekonomiska skäl och att man tycker om att arbeta. Det är betydligt fler som anger ekonomiska skäl jämfört med undersökning 2009. Förmodligen beror det på en ökad medvetenhet om att vi lever längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar