Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


onsdag 2 oktober 2013

Tror på svenska småbolags långsiktiga potential

Fondspararen som satsade på småbolag inför året är den stora vinnaren hittills. Flera i fondkategorin har redan hunnit stiga med 21,7 procent.
Småbolagslistan utklassar storbolagsindex. Det är facit på Stockholmsbörsen så här långt i år, vilket även märks på fondlistorna. Småbolagsfonder tar flera tätpositioner bland årets bästa fonder.
Carnegie Småbolagsfond lyfter fram de små och spännande värdebolagen på börsen. Mindre bolag har historiskt haft en starkare kursutveckling än större företag, de har större möjligheter att växa och blir oftare uppköpta. Detta påverkar i regel kursen positivt samtidigt som vinsttillväxten för småbolagen är bättre generellt. På Carnegie gör de en egen analys av Sveriges småbolag där de letar efter välskötta företag med starka balansräkningar och en stor potential. Förvaltningen är aktiv och investerar i ett urval av 20 till 30 bolag.
Nu var det helt enkelt småbolagens tur. Sedan är det tecken på generell riskvilja. Man vågar blicka framåt och längre ned i börslistorna.
Är du beredd att ta lite högre risk för att samtidigt få möjlighet till en god avkastning ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar