Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


tisdag 5 november 2013

Pensiono hjälper dig sänka dina avgifter!

Därför att 9 av 10 svenskar betalar väldigt höga försäkringsavgifter i onödan. Pensiono jämför och visar dig pensionsbolagens villkor. Det innebär att du med Pensionos hjälp kan flytta dina pensionspengar till ett bolag som har lägre avgifter och bättre villkor.

 Så här går det till

Lars är 40 år och har haft tre olika jobb. Det innebär att Lars har tre pensionsförsäkringar i tre olika försäkringsbolag. Lars betalar standardavgifter. Varje försäkring kostar 0,65 % av Lars kapital plus en fast avgift på 300 kr, varje år. Lars har tidigare försökt flytta sina försäkringar till ett pensionsbolag som inte tar ut någon årlig försäkringsavgift, men då fått svaret att lagen inte tillåter det.

 När Lars hör att lagstiftningen ändrats och att Pensiono finns, anmäler han sig snabbt. Pensiono tar kostnadsfritt reda på hur mycket Lars betalar för sina nuvarande pensionsförsäkringar, och visar villkoren i de andra försäkringsbolagen. Det visar sig att ca 1/3 av Lars pensionskapital kommer att försvinna i avgifter om inte Lars agerar. Pensiono hjälper Lars att flytta sina pensionspengar till ett bolag som har 0 % i rörlig avgift och 0 kr i fast avgift. Lars sparar 67 112 kr fram till pension på att göra denna flytt.

En av de pensionsförsäkringar Lars flyttar är en fondförsäkring. I en fondförsäkring väljs olika fonder som sen ger avkastning. Viktigast vid val av fondförsäkring är så låg avgift som möjligt samt tillgång till bra fonder. Lars hade tidigare Kinafonder och väljer därför Kinafonder även i sitt nya pensionsbolag.

Den andra försäkringen Lars flyttar är en traditionellt förvaltad försäkring, vilket innebär att pensionsbolaget sköter förvaltningen. Vid val av traditionellt förvaltad försäkring är det viktigaste hur pensionsbolaget mår, det vill säga dess finansiella status. Pensiono tar reda på Lars pensionsbolags status och jämför med andra pensionsbolag. Lars väljer därefter ett pensionsbolag som har bättre förutsättningar att skapa tillväxt på Lars pengar

Den tredje av Lars försäkringar är inte flyttbar på grund av att försäkringsbolaget inte tillåter det. Pensiono bevakar dock kostnadsfritt försäkringen åt Lars och säger till när den blir flyttbar.      www.pensiono.se  
Källa: Pensiono:
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar