Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


torsdag 5 december 2013

Julklapp till dig själv:

Du bör unna dig själv en stunds eftertanke. Det handlar om din pension. Att helt enkelt ge en julklapp till dig själv, fast på lite längre sikt. Men varför måste vi tänka på det nu kan man undra? Som tur är finns det en förklaring! Sin pension kan och bör man spara till året om, men om man inte gör det, eller inte sparar de 12 000 kronor som man årligen kan dra av i deklarationen, finns det nu före årsskiftet fortfarande möjlighet att betala in extra, eller helt enkelt komma igång med sparandet.
Men själva avdragsrätten är inte det viktigaste egentligen, utan istället att man på något sätt planerar för tiden som pensionär. Vi kommer att behöva det! Det är som pensionärer vi får mer tid att göra saker som kan kosta pengar, till exempel att utveckla nya intressen och hobbies, samtidigt som vår ekonomi i de flesta fall krymper.
Så därför tycker jag att vi, innan vi börjar köpa julklappar, kollar om vi har betalat in till ett eget pensionssparande under året, om det behöver fyllas på, eller om vi känner oss nöjda som det är. Vill du inte spara i en pensionsförsäkring kan du öppna ett Investeringssparkonto, ISK, där du till exempel kan månadsspara i fonder eller köpa aktier. Det är också skattemässigt fördelaktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar