Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


måndag 13 januari 2014

Högsäsong för pantbankerna:

Först ska julklapparna handlas. Sedan kommer kvartalsräkningar i slutet av december. Det gör att många söker sig till pantbanken just i januari.  Många får lönen tidigt i december och sedan dröjer det länge till januarilönen. Det är fullt tryck på pantbankerna. Allt fler lånar på guld hos pantbankerna i och med att guldpriset är på rekordnivåer. Det vanligaste lånet är på runt 2000- 3000 kronor. De pantbanker jag pratat med svarar mer än gärna på dina frågor och du är även varmt välkommen om du bara känner för att prata en liten stund.


Förslag: Man kan leva lite enklare i januari för att dra ner på kostnaderna.
Till exempel kan man försöka äta billigare, laga matlådor till lunch och hitta på aktiviteter som är gratis. Dessutom går det ofta att sänka sina månadskostnader framöver genom att se över fasta utgifter som elräkning och telefonabonnemang. Leta efter gratisaktiviteter, till exempel brukar många gym ha prova på-erbjudanden.Rensa i förråden, sälj eller byt onödiga prylar.

Se över elräkning som ofta är dyrare i januari dela upp dem på flera månader om du har svårt att betala. Den som är riktigt orolig för sin ekonomi och börjar inse att det kanske handlar om mer än ett januariproblem bör däremot söka hjälp. Man får skilja på om det är lite kämpigt just nu i januari eller om man verkligen har problem med sin ekonomi. Om man verkligen är orolig är det viktigt att ta hjälp, till exempel av kommunens budget och skuldrådgivare. (Ta inte dyra lån.)

Dela upp betalningen som det passar dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar