Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


onsdag 8 januari 2014

Betalar jag skatt på premiepensionen:

När du tar ut pensionen så beskattas den som inkomst av tjänst. Det är den enda skatt som belastar premiepensionen. Så länge pengarna finns på premiepensionskontot är de inte beskattningsbara. Du är inte skyldig att deklarera för din innestående premiepension.


När du byter fonder på premiepensionskontot och gör en vinst så är den inte skattepliktig. Det finns ingen avkastningsskatt på premiepensionen, som vid privata pensions- och kapitalförsäkringar. Premiepensionen är inte förmögenhetsskattepliktig så länge den inte har utbetalats. Du kan aldrig begära avdrag i självdeklarationen för avgifter som hänför sig till premiepensionen.                   
Varje år avsätts 18,5 procent av din inkomst före skatt upp till 7,5 inkomstbasbelopp till allmän pension. Av inkomsten går 2,5 procent till premiepension.

 
Jag betalar skatt på min premiepensionen eftersom den har börjat utbetalats till mig. (De senaste fyra åren.) Men jag har åndå hög avkastning på min premiepension. Beloppet är mycket högre än för fyra år sedan.  Utbetalats till mig av ppm är 515 i månaden efter skatt, fyra år = 48 mån x 515 = 24,720 kr:- Jag får vara rätt nöjd. Avkastningen är högre än uttagen. Hög avkastning och låga kostnader innebär högre pension och lite mer att leva för.

Vad är orsaken:  Jag har i mitt urval av aktiefond, bolaget ska ha en lättbegriplig affärsmodell, det ska påvisa god lönsamhet över en konjunkturcykel och aktiefond ska vara undervärderad.Går aktiefonden dåligt byt fonderna med en gång eftersom fondbytet tar minst  tre  handelsdagar.

Risken är annars att kurserna står lågt när du måste sälja Det gäller att sprida riskerna i sitt sparande. Eftersom 20-25 procent av världens börsvärde ligger i Europa borde det vara en naturlig del i ett långsiktigt sparande. Även om utsikterna för Europa är blandade så finns det en mängd attraktiva globala bolag i  Europa.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar