Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


onsdag 19 februari 2014

Skördat hem vinsten:

Telefonbolaget Doro.
Tillväxten under det andra och tredje kvartalet var dock exceptionell och även om fortsatta framgångar väntas är det ännu för tidigt att höja helårsprognosen. Så jag Sålde mitt  innehav i Doro för 54 kr:- Men det är definitivt inga större innehav det är frågan om, ett innehav på 1000 st. Jag tänkte om inte helårsrapporten den 14 februari 2014 är bra så har jag sålt av aktien och skördat hem vinsten. Det visar också att jag tänkte rätt och visar att börsformen är god, för aktien har fallit mycket efter helårsrapporten. Aktiemarknaden var inte så imponerad och aktien föll mycket. Jag köper tillbaka Doro om några dagar när kursen börjar stabileras kan bli vid en kurs på sådär 47 till 48 kr:-

Doro, som specialiserat sig på lättanvända telekomprodukter för seniorer, ökade försäljningen med 73 procent under det andra kvartalet 2013, jämfört med samma period 2012. På den nordamerikanska marknaden uppgick tillväxten till hela 326 procent och i Storbritannien till 63 procent. I Nordamerika lanserade de ett helt nytt produktutbud, i samband med att de gick över från 2G till 3G. Det sker naturligtvis inte varje kvartal. Nordamerika som är den marknad där bolaget ser den allra största potentialen inför framtiden.

Doro vill växa steg för steg, dagsläget har de inga specifika planer på ytterligare förvärv. Efter två förvärv 2013, i Tyskland och Frankrike, tar bolaget nu paus på den fronten, men längre fram är ingenting omöjligt.Under det andra kvartalet belastades resultatet med förvärvsrelaterade kostnader om 6 miljoner kronor avseende köpet av den tyska partnern IVS. Därmed är den stora majoriteten av dessa kostnader tagna. Så bolaget har potentialen inför framtiden. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar