Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


tisdag 4 mars 2014

Drömmen om öppna landskap lever:

Fler och fler svenskar vill bo på landet, enligt en ny undersökning. Sju av tio kvinnor mellan 15 och 29 år svarar att de kan tänka sig att flytta ut på landsbygden, visar Sifoundersökningen som landsbygdsdepartementet beställt. Det som lockar mest är ett lugnare tempo och närheten till naturen.

Längtan efter  naturen efter lugnet. Men även ett sökande efter utmaningar och ett driv för att få någonting att hända. Många stadsbor tar drömmen om landet ett steg längre och flyttar dit. Och de tar med sig en del av staden. Jag och min sambo vi har gjort det, vi köpte ett hus på landet för tre år sedan. Det är i Torna Hällestad, och vi åker-kör ut på fredag kväll, och åker-kör hem till Lund på söndag kväll. I maj/juni flyttar vi ut och bor där till okt/nov då flyttar vi till Lund igen.

 
                                                               
Många har en längtan efter öppna landskap men är fast i ekorrhjulet. Och ju äldre man blir desto större längtan får man till att skaffa en mindre gård eller hus och ägna sig åt småskalig odling. En annan sak att tänka på om man flyttar ut på landet och man är två och kanske även har barn är att man måste ha någon form av transportmedel. I vissa fall kan det bli nödvändigt att ha två bilar, vilket är något man bör ta med i beräkningen om man planerar att flytta ut på landet.

Givetvis finns det så klart också många fördelar med att flytta ut på landet. Som tidigare nämnts är det nära till naturen om man har det intresset. Dessutom så är bostadspriserna ofta betydligt lägre än i stan, vilket innebär att det går att få mycket mer kvadratmeter för pengarna ute på landet. I många fall går det att hitta bostäder att köpa till riktiga fyndpriser eftersom efterfrågan ofta är låg. Gillar man dessutom att renovera och fixa med hus går det ju att rusta upp objekt som kanske inte är i allra bästa skick, men som är billiga.

Man kan började med att hyra ett litet hus. Så mitt råd är...Kör. Det är ju sällan man ångrar det man gjort, mer vanligt att man ångrar det man inte vågade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar