Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


söndag 8 juni 2014

Gå tillbaka till gå:

Svenska hushåll har lånat för mycket pengar, och inte bara till bostäder, utan till bilar, möbler och kläder. För något har hänt i samhället. Allt fler saker kan handlas nu och betalas sen. Varnande röster höjs nu för att det här kan urarta. Och att vi borde "gå tillbaka till gå"  och börja spara.
Skulder är inte särskilt bra. Det kanske är bra för den som någon står i skuld till, men det är inte speciellt bra att stå i skuld till någon. Så har sätten att låna pengar och hamna i skuld också blivit fler. För många unga har snabblånen, sms-lånen, blivit en skuldfälla. Liksom mobiltelefonabonnemang där man binder upp sig på att betala ett visst belopp, varje månad, två år framåt i tiden.

Men lånesamhället är långt ifrån bara ett ungdomsproblem. Med mataffärens kreditkort kan du köpa bröd, smör och mjölk ena månaden och betala för det nästa. På internet är en tröja, en bok, en cd-skiva, bara några klick bort, betalningen sker senare med en räkning. Och sen finns ju billån, och bolån. Enligt en analys från den schweisiska banken Credit Suisse är svenskarna det åttonde mest belånade folket i världen.

Den som är satt i skuld är aldrig fri:
1992 var svenska folkets samlade skulder knappt 850 miljarder kronor, nu tjugo 22 år senare är skulderna mer än tre gånger så stora. Över 2 900 miljarder kronor. Nuförtiden lånar vi inte bara för att kunna köpa en bostad, vi lånar till upplevelser som en resa, och vi lånar för att handla.

Jag har sett människor som handlat saker som, köp nu betala när skatteåterbäringen kommer. Men så blir det ingen skatteåterbäring utan en skatteskuld. Då har det inte gått att lösa, då blir skulden värre än den var från början. Problemet är att vi handlar efter behov, inte efter när vi har pengar.

Att handla på kredit har aldrig varit enklare än det är i dag. Samtidigt som vi alltmer bedöms utifrån vad vi köper. ((Handla nu betala senare ord på fenomenet)) "Symbolisk konsumtion".

Det betyder att vi genom vår konsumtion uttrycker vår identitet, vem vi är och vem vi vill vara. Konsumtionen har blivit en väldigt viktig social markör. Det finns forskare som menar att konsumtionen kommit att ersätta den roll som yrkesrollen tidigare hade för att spegla framgång i samhället. När man tänker på symbolrelaterad konsumtion så är det synlig konsumtion: bilar, kläder, hus, hemrinredning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar