Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


lördag 31 januari 2015

Ansökningarna om skuldsanering ökade i nästan hela landet:

SN har tidigare rapporterat om att Sörmland toppar listan som ett av de mest skuldsatta länen i landet. Totalt rör det sig om en skuld på 1,8 miljarder kronor.

Ökningen är inte särskilt förvånande eftersom antalet ansökningar om skuldsanering brukar öka ett antal år efter en lågkonjunktur. Det visar ju också att det fortfarande finns många människor i landet som behöver den ekonomiska rehabiliteringen som skuldsanering innebär.

Antalet ansökningar om skuldsanering ökade förra året med nio procent jämfört med 2013. Kronofogden fick in över 10 000 nya ansökningar under 2014. I nästan två tredjedelar av besluten som fattades 2014 beviljades skuldsanering.

Ökat under flera år men det finns fortfarande ett uppdämt behov. Många människor har under lång tid levt under knappa ekonomiska förhållanden som de inte kan ta sig ur. Kronofogden bedömer att det finns cirka 25 000 personer i våra register som skulle kunna vara aktuella för skuldsanering och som ännu inte sökt. Vi förväntar oss med andra ord en fortsatt ökning av antalet ansökningar.

I en del fall kan det vara så att kommunens budget- och skuldrådgivare marknadsfört möjligheterna på ett annat sätt, vilket medfört ett större antal ansökningar. I andra fall kan en större arbetsgivare ha flyttat sin verksamhet eller tvingats lägga ned, vilket nu några år senare innebär att fler ansöker om skuldsanering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar