Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


måndag 5 januari 2015

Bli den bästa julklappen rent ekonomiskt 2015:


I början av året är det bra att se över sin privatekonomi.

Som villaägare och bostadsrätt är det extra viktigt eftersom du på många sätt kan liknas vid en företagare. Med en realistisk budget och månatliga uppföljningar får du ett bra grepp om din ekonomi.

Oavsett om du tjänar mycket eller lite lönar det sig att ha en bra kontroll över privatekonomin. I tider med finansiell oro är det extra viktigt att planera i förväg, så det blir lättare att hitta balansen mellan inkomster och utgifter.

Pengar är förvisso inte allt här i livet, men när de inte räcker till kan det vara svårt att tänka på annat. Sätt därför av en timme för att gå igenom hur det gångna året sett ut och planera för nästa år. Då kan din ekonomi bli den bästa julklappen rent ekonomiskt.

Börja med att titta på vilka kostnader och inkomster hushållet haft under 2014. Undersök vilka kostnader som blev större än beräknat och vilka som eventuellt blev mindre. Du har säkert även haft oväntade utgifter under året.

Kontrollera vad de berodde på och fundera på hur du kan få denna typ av kostnader att bli planerade nästa år. När du gått igenom det gångna året har du ett bra underlag för att planera för nästa år. Då kan du göra en årsbudget för 2015 med dina inkomster, samt dina fasta och rörliga utgifter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar