Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


fredag 20 februari 2015

Oseriös aktör:

Affärsidén går nämligen ut på att "hjälpa" personer med att få en skuldsanering. Men nu tänker du kanske att det där med skuldsanering det är väl något som Kronofogden sysslar med. Och ja då har du fullständigt rätt. Skuldsanera.com kan alltså inte bevilja dig någon skuldsanering utan det som de hjälper dig med är att fylla i lite papper och skicka in dem till Kronofogden.

Var därför tvungen att kolla upp denna sajt innan jag gjorde något annat och det som jag hittade skrämde mig. De är inte seriöst på något vis.

Men det lilla problemet som vi nu kommer till är vilket pris du får betala för att anlita dem. 12 500 kr för detta.Tala om ett kap för att få hjälp med lite papper att skicka till Kronofogden.

Sitter man i en sådan situation att man behöver ansöka om skuldsanering är det knappast värt 12 500 kr att lägga på att få lite papper ifyllda och postade. Känner man att man inte är speciellt duktig på att fylla i en ansökan av detta slag är tipset istället att vända sig till någon i familjen eller vän som kan hjälpa till.

En snabb titt på formuläret som ska fyllas i (finns enkelt och gratis att ladda ner på Kronofogden.se) visar att det inte är något konstigt att fylla i direkt. Du ska fylla i vem du är, vad du har för några skulder och annan liknande fakta. Sedan ska du svara på tre frågor och det är egentligen bara då annat är ren fakta ska skrivas in. Frågorna är: Ni hittar ansökningsblanketter på www.kronofogden.se eller hos kommunens budget-och skuldrådgivare.

1)  Redogör för när du inte längre kunde betala dina skulder och varför du inte kunde betala
2)  Redogör för vad du har gjort för att försöka lösa din ekonomiska situation och betala skulderna.
3)  Redogör för annat som du anser har betydelse för prövningen av din ansökan.

Svarar du bara sakligt på dessa och sedan fyller i skulder osv på ett sanningsenligt sätt kommer ansökan att gå bra. Iaf på det viset att det tar emot den och sedan bedömer en sanering är rätt eller ej. Ungefär 6 av 10 blir godkända så det är långtifrån alla som blir det. Skuldsanera.com kan heller inte på något vis garantera att en ansökan kommer att bli godkänd utan den risken får du räkna med.
 Bli av med skulder – skuldsanering - Konsumentverket

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar