Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


fredag 13 februari 2015

Jag har tittat på Eolus en tid:

Eolus har finansiella muskler för expansion. Jag har tittat på Eolus en tid och aktien ser intressant ut.
Eolus Vind har beviljats notering av sina aktier på Stockholmsbörsen. Första handelsdag var den 2 februari 2015. Eolus Vind handlas innan på First North. Har en Direktavkastning på 4,70 %
Den 2 februari noterades Eolus på Stockholmsbörsens huvudlista. Klicka här för att se Nasdaqs film från noteringen.

Eolus Winds miljardavtal som innebär att bolaget bistås med energi till Googles serverhall i Finland kan ge positiva effekter inför framtiden. Jag tror därefter på stigande intäkter. Med ett p/e-tal mellan 7 och 8 för de kommande två åren lär totalavkastningen på aktien bli på plus.

Eolus Vind har varit aktiva på den relativt unga vindkraftsmarknaden i drygt 20 år och är den oberoende aktör som medverkat vid flest etableringar av vindkraftverk i Sverige. Under denna tid har bolaget byggt upp en erfarenhet som nu används för att kunna få ut största möjliga värde både åt bolagets kunder och i den egna förvaltningen.

I etableringen av ett nytt vindkraftverk krävs en bred kunskapsbas inom alltifrån elmarknad och gällande lagstiftning till analys av vindlägen. Analys av vindlägen är en central process. Vindens energiinnehåll ökar exponentiellt med kubiken på vindstyrkan. Detta innebär att även små förändringar i medelvind kan få stora effekter på produktionen.

Eolus har ett uttalat mål om att fokusera på lönsamhet i sina vindkraftprojekt. Att varje ny etablering ska vara en lönsam elproducerande enhet är prioriterat framför att snabbt ta marknadsandelar. Målsättningen är att verk som säljs till kunder, så långt som möjligt, skall finansieras genom förskott från dessa från och med det att verken upphandlats.

2 kommentarer:

  1. Hej, jag tror precis som du mycket på Eolus framöver. Bra kassa och intressanta projekt framöver. Aktien ger bra direktavkastning och den lär inte minska. Denna aktie känns som lite bortglömd av marknaden men iom flytten till small-cap så bör intresset öka. Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Hej Ekonomikoll. Ja vist är Eolus bortglömd av investerarna. Jag tror mycket på Eolus framöver. Lycka till du med....

    SvaraRadera