Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


onsdag 4 februari 2015

Aktiekursen ligger nu kring 28,50 SEK,

Jag väntar på, inför Q4-rapporten på idag onsdag den 4 februari, att Mycronic når en rörelsemarginal kring 35 procent på en försäljning om 620 MSEK. I detta, exceptionellt starka resultat bedömer ja att det ingår en Prexision, en LRS och två mindre avancerade maskritare. Blir det någon aktieutdelning i Mycronic?

Aktiekursen ligger nu kring 28,50 kr:- idag på morgonen.

Aktien handlades för så sent som 7 veckor sedan på runt 25 procent lägre nivåer, vilket ökat sannolikheten för vinsthemtagningar efter Q4-rapporten. Även om förväntningarna är höga så bör Mycronic kunna motsvara dessa tack vare den starka dollarn, som gynnar bolaget.

Jag är även nyfikna på vad som händer med den stora kassan, som vi får se vad det landar på blir det runt 650 MSEK vid årsskiftet (men det är beroende på hur mycket av Prexision-köpeskillingen som trillar in).  Mycronic kan utan problem dela ut 1,2 kronor per aktie, motsvarande en direktavkastning på över 4 procent på nuvarande aktiekurs. På dagens ATH-nivåer är det svårt att hitta liknande alternativ.

Jag bedömer att även marknaden räknat med denna direktavkastning eller till och med högre utdelningsnivåer. Om Mycronic öronmärker en stor del av kassan till förvärv antar vi att aktien kan ta en smäll i det korta perspektivet, men ett väl avvägt förvärv, till bra pris, skulle potentiellt kunna vara värdeskapande för aktieägarna med tanke på Mycronics starka marknadsposition.

Å andra sidan väntar vi oss inte en snål utdelning då dagens starka balansräkning utan problem tillåter en utdelning i nivå med  prognos tillsammans med ett förvärv på en halv miljard (inkluderat en belåningsgrad i enighet med bolagets policy).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar