Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


måndag 2 mars 2015

Många är gömda bakom anonyma nummerkonton:

Banken HSBC.

En stor läcka från en av världens största banker, brittiska HSBC, visar hur den hjälpt rika personer runt om i världen att undkomma skatt, rapporterar. Hundratals svenskar förekommer i materialet, bland annat den tidigare landslagsstjärnan Andreas Andersson.

Avslöjandet är publicerat i flera europeiska stora dagstidningar och har tagits fram av det internationella journalistnätverket ICIJ. Många är gömda bakom anonyma nummerkonton och brevlådeföretag i skatteparadis. Materialet täcker perioden 1988 till 2007 och enligt brittiska The Guardian medger banken de oegentligheter som begicks.

”Vi vidkänner och tar ansvar för tidigare försummelser och brister i vår kontroll”,  heter det i ett uttalande från HSBC, enligt nyhetsbyrån AFP. Banken blev för några år sedan av med databaser med detaljerad information om över 100 000 personer. Enligt ICJ:s avslöjande kunde då rika bankkunder kopplas till konton som innehöll mer än 800 miljarder kronor. Dokumenten visar också att mer än 500 svenskar hade konton på HSBC i Schweiz 2007, uppger Ekot.

En av dem ska enligt Ekot vara Andreas Andersson, tidigare landslagsspelare i fotboll, som under taxeringsåret 2007 uppgav att hans förmögenhet var 1,5 miljoner kronor. Samtidigt fanns 16 miljoner kronor på ett nummerkonto hos HSBC i Schweiz. Den förre stjärnan menar att han gjort en så kallad självrättelse, precis som tusentals andra. Skandalbanken HSBC:s vd gömde själv miljoner | Utrikes ...

Flera internationellt kända personer ska enligt flera medier ha tagit hjälp av av storbanken för att undkomma skatt. Bland dem nämner Aftonbladet bland andra skådespelaren Christian Slater, fotbollsspelaren Diego Forlan, modellen Elle Macpherson och musikern Phil Collins.

Även mycket stora kontantuttag kunde göras utan att banken ställde några obekväma frågor. HSBC beviljade rutinmässigt kunder att ta ut ”tegelstenar” med kontanter, skriver AFP. Ofta bestod dessa kontanter av utländsk valuta, det vill säga inte schweizerfranc.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar