Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


fredag 3 april 2015

Banken kommerterar inte vid vilken räntenivå det blir:

Snart tvingas ett hundratal av SEB:S stora företagskunder betala för att placera pengar i banken i spåren av Riksbankens minusränta, kunde Di avslöja på måndagen. SEB:s vd Annika Falkengren motiverar det med att bankerna nu får betala för allt överskott som de sätter in hos Riksbanken.
Även Nordea öppnar för att minusräntan kan bli verklighet för stora företagskunder. Beroende på utvecklingen måste vi överväga att ta betalt för den ökade kostnaden från stora företag och institutioner. I dagsläget kan vi inte säga när det blir aktuellt att införa negativ ränta eller avgift på konton för stora företag och institutioner säger banken.

Däremot är det  inte aktuellt att införa negativ ränta eller avgift för vanliga privat och företagskunder, är hans besked. Aven Swedbank öppnade på måndagen för att det kan bli aktuellt att ta betalt av företagskunder som placerar pengar i banken.

Det stämmer var beskedet från Swedbanks presschef som sannolikt alla andra banker just nu, tittar på hur den negativa räntemiljön påverkar bank- och finansmarknaden. I dagsläget kan det inte uteslutas att större företag och institutioner kan påverkas var beskedet från Swedbanks presschef Anna Sundblad.

Banken kommerterar inte vid vilken räntenivå eller tidpunkt det kan bli aktuellt.I ett brev som Handelsbanken har skickat till ett stort svenskt bolag, och som Di har tagit del av, framgår det att banken i mitten på mars ändrade i villkoren för så kallat Penningmarknadskonto, med anledning av det rådande marknadsläget.

Enligt de nya villkoren förbehåller sig banken rätten att av en kontohavare som är näringsidkare ta ut en särskild avgift om ränteberäkningen resulterar i negativ ränta.

Minusräntan gör bankerna i dagsläget får betala 0,25-0,35 procent i ränta för att placera pengar hos Riksbanken. Om banken skulle välja att kompensera sig helt för den kostnaden genom att ta betalt av sina företagskunder innebär det således att kunden skulle få betala minst 2.500 kronor i årsränta på ett kapital på 1 miljon kronor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar